Bezgranična neljudska gramzivost i nehumanost

 

Surove, divljačke zabave 21og veka. Gadimo se Rimskih arena i borbi gladijatora i životinja, a prosek ne ljudskog roda se nije duhovno pomakao ni za milimetar. Ostao je isti, gramziv, koristoljubiv i žedan krvi.  A pre svega nehuman prema životinjama, koje surovo koristi za sopstveni profit.

Ovo je priča o Šangajskom takozvanom parku divljih životinja, gde se kao najveća atrakcija organizuju „olimpijske igre životinja“. Tako se hrtovi trkaju sa gepardima, medvedi voze bicikle uz majmune, pa se neretko desi i nemili dogadjaj gde medved pojede majmuna, a gepard hrta. Ne sumnjamo da publika uživa.

1495945994835 (1)
Foto iz Sydney Morning Herald

Interesantno je da su svi hrtovi , koji su trenutno u posedu ovog parka, uvezeni iz Australije . Kako navode aktivista iz Britanije i Animals Australia, svi su tetovirani i nekada su trčali trke pasa, pa kada više nisu bili poželjni, prodati su.  Kada se zna kolike su zarade od trki pasa, koliko je zaradjeno na ovim jadnim psima, koji su zaslužili penziju, ovo je sramotno i više nego bedno od njihovih beskrupuloznih vlasnika.

Psi žive u užasnim uslovima, u mraku , u zatvorenom, a svetlost dana vide samo kada trče. Kako svedoci navode, kada više ne mogu da trče, služe kao hrana zoo vrtu.

Animals Australia je pokrenula u više navrata akciju da se ovaj izvoz obustavi, ali sa malo uspeha. Jedini uspeh je bio obustava prevoza ovih nesretnika od strane avio kompanije Quantas, kad je surova istina procurela na videlo. Foto iz Sydney Morning Herald.

Teško je reći ko je dostojniji većeg prezira, vlasnici ovog parka, prodavci životinja ili publika.  Arene smrti 21og veka , a sve zbog gramzivosti  i okrutne „zabave“.

Pogledaje LINK originalnog članka sa videom i više fotosa . 

Nezamislivo, podlo i licemerno. Trke hrtova su inače u Australiji bile zabranjene, vrlo kratko vreme, dok novi premijer nije ukinuo zabranu. Milionska industrija mora da živi.

By dobrica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *