Davidovac registrovano „prihvatilište za pse“ ????

07.11.2016.logor je upisan u Registar pri Upravi za veterinu!!

Dakle, za registaciju prihvatilista u Srbiji je dovoljno staviti bodljikavu zicu i natpis zabranjeno snimanje! Uputili smo Zahtev za dostavom kopije dokumentacije na osnovu koje je RVI dao saglasnost za upis ovog objekta

Upis u Registar ne zaustavlja postupanje organa po predstavkama u vezi zloupotrebe ovlascenja i prikrivanja nezakonitosti kao i onih u vezi zakljucenja nezakonitih ugovora javnih nabavki, a ne oslobadja lokalnu samoupravu obaveze za obezbedivanje sopstvenog prihvatilista, donosenja programa mera i na njemu zasnovanih pravilnika i odluka….

Logor za pse Davidovac,Vranje…bodljikava žica,lanci,katanci…

Da bi obišli gradske pse koje šinteri dovezu u ovaj logor, a za koje grad iz budžeta plaća zbrinjavanje, morate da dobijete ausvajs od vlasnika ovog neregistrovanog objekta koji kao takav i nije mogao po Zakonu o javnim nabavkama uopšte da bude ponudjač za javnu nabavku, niti da se sa njim zaključi ugovor. Da li zna javni pravobranilac u Vranju, za ove nelegalnosti??Da li je to u Vranju, u glavama ovih prekršioca zakona države Srbije, vreme zaustavljeno na 1941?? Kako i gde psi naplaceni 7000 po glavi,iz budzeta, nestaju neznano kuda? Kuda? U smrt? Gde , u koju rupu?

Upis u Registar ne zaustavlja postupanje organa po predstavkama u vezi zloupotrebe ovlascenja i prikrivanja nezakonitosti kao i onih u vezi zakljucenja nezakonitih ugovora javnih nabavki, a ne oslobadja lokalnu samoupravu obaveze za obezbedivanjem sopstvenog prihvatilista, donosenja programa mera i na njemu zasnovanih pravilnika i odluka….
Programa mera nema, nikada nije ni donesen.

To što se po Zakonu i prijavama ne postupa, to što se nezakonitosti prikrivaju, a ovakvi objekti, zvanično registruju, postavlja mnoga pitanja. Postavićemo ih i postavljamo ih. Nema nedodirljivih. Ili po Zakonu ili nikako. Trenutna diskutabilna registracija će se razmotriti, kao i sva dosadašnja dokumentacija.
Davidovac radi, a psi nestaju. Samo džukele? Zlatne koke? Kako za koga.

 

 

By dobrica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *