DEFORMACIJA VREMENA I SKORO NEVIDLJIVI HORIZONTI HUMANOSTI

Obično se kaže – svi smo mi Božija bića….jednom rukom krsteći se i moleci se za milost nekom svom Bogu i veri a drugom zlostavljajući neko bespomoćno napusteno biće .I upravo na tom moralnom polju naše društvo je poraženo,potpuno poraženo,na dnu. Ne postoje više te reči koje mogu dočarati do kojeg najnižeg stepena je ovaj svet došao,sejući smrt i zlo kao dokaz jednog patološki primitivnog, prostog i niskog naroda. Porok ovog naseg sveta je tako prokleta svirepost i frustriran egoističan ego sindrom,a pri tom nadajući se da će tako sejuci seme bezdusne surovosti,boli i zla požnjeti sreću mir i neko blagostanje.
Ovaj narod je pao moralni ispit čovečanstva a to je koren svega ostalog…jer biti nenasilan je put do te više etike po svemu sudeći nedostizne pa će se zato prestiža i gramzivosti radi i poubijati međusobno jednog dana.
I sve dok ne shvatimo da je sve u nama,iskljucivo u SVIMA NAMA – dotle će većina i dalje biti na nivou primitivnih sebičnih divljaka jer svirepost prema životinjama koje u potpunosti zavise od ljudi dokazuje da je mračan ponor etike i humanosti.

Lidija Mitrović Ćorković

By dobrica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *