DRSKO I OTVORENO IŽIVLJAVANJE NAD PSIMA I MAČKAMA SVAKODNEVNA POJAVA.

Obaveza je svakog gradjanina da prijavi mučenje životinja.Član 4 Zakona o dobrobiti životinja.  

Žena u Barajevu , ulica Cara Lazara br 9 , bacila je svesno i namerno trudnu mačku , ljubimicu svih stanara, sa petog sprata. Policiji koja je pozvana, je rekla da je njeno dete slučajno gurnulo rancem. Zar je to objašnjenje sa kojim neko može da opravda šta radi? Zar je to ljudsko biće ? Prema postu koji je objavio očevidac, Nemanja Stevanović, ta osoba, kojoj ne znamo ime , je već bacala mačiće koji su uginuli, a otvoreno je pretila da će se rešiti mačaka. Odakle joj pravo da sebe smatra nekim ko može da odlučuje o životu i smrti drugih bića?

Takve osobe smatraju, zbog nedostatka osude sredine, da imaju pravo da nanose bol drugima, a naročito bespomoćnim životinjama, slabijim od njih, i da za to neće biti kažnjene. I obično nisu kažnjene, jer se to nikada ne prijavi policiji i ne podnese prijava. A i kad se podnese, presude su retke. I u tome leži problem.

Izvesni Zoran Tomašević,  se na svom facebook profilu javno hvali kako presudjuje svojim psima, koji mu „jedu kokoške, svuda seru, gaze cveće…“(citat) tako da ih tuče dok „se ne useru i upišaju, a jednom je nabio granu u dupe dok mu nije izašla na usta“ ………………Ne znamo da li su psi živi i da li su još uvek u rukama ovog…., ne znamo kako da nazovemo ovo nečovekoliko biće.

Evo skrina njegovih sočnih saveta kako im presudjivati, u kojima očito uživa, što nas navodi na pomisao da se radi o teškom psihičkom poremećaju.

I ovo nisu jedini primeri. Svakodnevno imamo otrovane pse, mačke, golubove po ulicama, i to otrovima koji su zabranjeni za upotrebu. Nekom nije teško da ide i razbacuje ih okolo, i to sa namerom da otruje i ubije. Skoro nikada nisu uhvaćeni, jer to policiju ne zanima. Ovo su psi otrovani u Kraljevu pre par nedelja.

I kada se počinioci uhvate na delu, podnese prijava, sud ih ne osudi. I baš zato, zbog nesprovodjenja  Zakona o dobrobiti životinja, nekažnjavanja mučitelja, koji smatraju da je njihovo pravo da rade sa psima i mačkama šta god hoće i kako god hoće, mučitelja je sve više i postaju sve drskiji i sve oholiji.

Društvo je ogrezlo u tešku patologiju, koja ne samo što nanosi bol životinjama , već i svim normalnim ljudima koji su prinudjeni da se sa njom sreću.

Zato je neophodno da svi osudimo zločince medju nama i da im pokažemo da njihovo ponašanje nije normalno. Mediji moraju da posvete vreme i ovoj temi, jer ona nije marginalna i nebitna. Ovako se razvijaju  zločinci i ubice. Prvo počinju na najslabijima.

Nije normalno bacati mačke sa sprata, nije normalno oštriti štapove , praviti od njih kolce i nabijati pse na njih, zato što gaze cveće il nizašto, jer psihopata će uvek naći razlog zašto. Takve osobe ne smeju da imaju pristup životinjama, a ne da se javno hvale preko društvenih mreža svojim zlodelima.

Teške psihopate su medju nama i treba im pokazati da rade dela kažnjiva zakonom . Mi treba javno da ih osudimo, prijavimo, insistiramo da budu osudjeni, da odgovaraju za svoja zlodela, jer to je naša gradjanska i moralna dužnost.

Marina Mo

By dobrica

One thought on “DRSKO I OTVORENO IŽIVLJAVANJE NAD PSIMA I MAČKAMA SVAKODNEVNA POJAVA.

  • Radiša Petković -

    Pojedini judi su postali zveri i zbog toga zaslužuju da budu iskorenjeni. Oni su samo šteta za svako društvo.

    pet, 09. apr 2021. 11:13 KOALICIJA ZA ŽIVOT NVO je napisao/la:

    > Coalition For Life Koalicija za Zivot NGO posted: “ Obaveza je svakog > gradjanina da prijavi mučenje životinja.Član 4 Zakona o dobrobiti > životinja. Žena u Barajevu , ulica Cara Lazara br 9 , bacila je svesno i > namerno trudnu mačku , ljubimicu svih stanara, sa petog sprata. Policiji > koja je pozv“ >

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *