Dve godine zvaničnog postojanja udruženja Koalicija za Život No Kill Coalition

 

Danas slavimo dve godine postojanja, zvaničnog, pri APRu. Stranica je oformljena godinu dana ranije, web sajt u decembru 2015. Radili smo sve sami, osnivači, bez ikakve pomoći.

Pre nego što smo oformljeni, povezali smo se sa istomišljenicima u regionu i oformili stranice u svakoj zemlji koja je imala želje i volje da se poveže.

Osnovna ideja je bila i ostala POVEZIVANJE SVIH ISKRENO ZAINTERESOVANIH ZA REŠENJE PROBLEMA BESKUĆNIH ŽIVOTINJA, PASA I MAČAKA, HUMANO  SMANJENJE BROJA NAPUŠTENIH, U ZEMLJI I REGIONU I HUMANIZACIJA ODNOSA ČOVEK ŽIVOTINJE KAKO U SRBIJI, TAKO I U REGIONU.

Napravili smo mnogo korisnih i dobrih kontakata, iskristalisali su se iskreni i pošteni borci, naučili smo mnogo i za ovaj kratak period, uradili mnogo.

Vodimo uporedo stranice koje se bave iskorišćavanjem životinja u razne svrhe, kao GLAS NEVINIH,  koji se bavi surovim iskorišćavanjem životinja po farmama i u eksperimentima, ŠTA FARME KRZNA NE ŽELE DA ZNATE, mučenje krznašica ,  KAMPANJU POMOZIMO NAPUŠTENE I ZABORAVLJENE PSE I MACE, vodimo stranicu na fejsbuku , radimo na pomoći i udomljavanju zaboravljenih , i bavimo se blogom KOALICIJA ZA ŽIVOT, koji je izmedju ostalog orijentisan najviše na korupcijsko korišćenje pasa po šinterajima, nazvanim prihvatilišta zoohigijena. Zalažemo se ZA OTVORENE AZILE, ZA REGISTRACIJU I KONTROLU ODGAJIVAČNICA.

https://www.facebook.com/KampanjaPomozimoNapusteneIZaboravljenePseIMace/

https://www.facebook.com/What-European-Fur-Farms-Dont-Want-You-to-Know-1610585889222042/

https://www.facebook.com/GlasNeduznih/

Pišemo dopise, prijave, borimo se protiv mučenja životinja i činimo sve što je u našoj moći da razbijemo ustajalu žabokrečinu, gde se krade i ubija, nezakonito, gde se Zakon o dobrobiti ne poštuje, gde takozvani nadležni bahato šire neistine,  po navici, gde još uvek sistem zakonitosti ne funkcioniše.

Borimo se protiv ćutanja medija, protiv organizovane hajke na beskućne pse, a za pošteno izveštavanje, što nailazi na veliki otpor.

I šta smo to uspeli??? Uspeli smo da se obelodani istina o neregistrovanim opštinskim prihvatilištima, koja rade u zoni sumraka, da se neki makar registruju, da se Program Mera uvodi, koji je trebao da bude uveden pre 8 godina. Uspeli smo da uzburkamo jezero blata, puno komaraca, žaba krastača i krokodila. Rukovodimo se isključivo poštovanjem postojećeg zakona.

Borili smo se da se Zakon o dobrobiti ne izmeni na inicijativu krznaša 2015, i borićemo se opet.

Pomogli smo svakoga koga smo mogli , a kome je trebala iskrena pomoć.

Nastavljamo svoj rad, sa nadom da će se mnogi pridružiti i da će konačno doći do mnogih izmena na bolje, a koje ne zavise od nas, već od gluvoće i nezainteresovanosti  organa uprave, kao i od nezainteresovanosti mnogih za iskreni pomak  i povezivanje.

Iskrena  želja nam je da jednoga dana imamo svoj mali , pravi AZIL, koji bi bio primer kako azili treba da izgledaju i šta treba da budu. Nadamo se i tome.

Zahvaljujemo se svima koji su nas podržali i koji  podržavaju naš rad.

Samo zajedno. Udruženi za Život!

happy 2nd birthday

 

Osnivači i volonteri.

3F

 

 

 

By dobrica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *