Godina 2017 je na izmaku. Šta smo to postigli u svom radu za dobrobit životinja?

 

Ovo bismo svi trebali da se zapitamo i izvučemo zaključke, koji će naš budući rad učiniti boljim i uspešnijim.
Situaciju znamo. Prilično je loša, ali sa mnogo pokazatelja da svaka akcija ne prolazi nezapaženo i u velikoj meri doprinosi potresima u redovima dosadašnjih korupcionaša , koji na potrese, a ni na akciju javnosti nisu navikli.
Reč Korupcija, kada su u pitanju beskućni psi do skoro nije ni pominjana. Sada se o tome naveliko priča.
Utrošili smo mnogo sati, dana, meseci , kako bismo sakupili podatke i krenuli zakonskim putem da obelodanjujemo kradju po brojnim javnim komunalnim preduzećima, kojima takozvane zoohigijene, služe samo i jedino kao pogodno sredstvo za kradju. Tim gore, što se ovde radi o totalnom nipodaštavanju živih bića, krajnjoj nehumanosti i zločinima. Radi se o zloupotrebi položaja, grubom kršenju zakona o dobrobiti životinja, krivičnog zakona, pa i ljudskih prava, kada su u pitanju članovi udruženja, koje lokalne samouprave i njihovi podobnici iz uprave azila, ponižavaju, ucenjuju i prete im. I ne samo oni, već i njihovi saradnici iz kola veterinarskih inspektora, privatne organizacije za takozvane usluge hvatanja i „humanog zbrinjavanja“, zloglasna Avenija MB, njeno nakazno čedo, Aza i sve one državne institucije koje ovo zlo podržavaju.

april17 1
AVENIJA MB 

Ukazali smo na nepostojanje Programa i mera u Vranju, na kradju sredstava od strane takozvanog tadašnjeg azila u vlasništvu vet stanice Vranje, lažiranje izveštaja o tretiranim psima, lažiranje predjene kilometraže od strane JKP Komrad vranje, nepostupanje veterinarskih inspektora, lažiranje čipovanja, nezakonit izvoz pasa od strane takozvanih udruženja za zaštitu, koja otvoreno saradjuje sa ovakvima.
Davidovac je zatvoren, navodno zbog isteka ugovora. Ne bismo rekli da je baš tako.

20504152_1769299930034247_235558831_n
DAVIDOVAC VRANJE

Podržali smo protest protiv ubijanja pasa u Vršcu, od strane JKP „2 Oktobar“, pišući, tvitujući, protiv odpuštanja jedinog zaštitnika tih pasa u tom užasnom objektu, protiv nehumanosti i zla koje je tamo zavladalo.

WP_20151013_15_43_36_Pro
LOGOR VRSAC

Podržali smo i podržavamo borbu protiv korupcije u zloglasnom takozvanom azilu u Loznici, koji je jedan od gorih primera licemerja i kradje budžetskih sredstava u Srbiji, gde su se bahati moćnici ulogorili i krše zakon svakodnevno.

23132099_297930120710257_5178240004045526723_n
LOZNICA LOGOR

Obelodanili smo kradju sredstava od strane zoohigijene Zaječar. I dalje radimo na tim slučajevima.

2016 zima
ZAJECAR 

Dali smo svoj glas protiv nezakonitog otudjivanja pasa iz JKP Kraljevo, u svrhe istraživanja, što je monstruozna odluka Skupštine grada.
Bavili smo se problemima mučenja krava i širom Srbije , pisanjem prijava i uspeli da se pojedini slučajevi reše. Pisali smo brojne prijave protiv trovača pasa , ubica pasa širom Srbije. Urgirali, kontaktirali policiju.
I nastavljamo, nećemo stati.

Mi moramo podržavati mala udruženja iz unutrašnjosti i njihove članove, jer su oni najviše izloženi revanšizmu, ucenama i agresiji od strane lokalne samouprave i direktora javnih komunalnih preduzeća, kojima iznošenjem istine remete dugododišnju kradju iz budžeta, u ime lažnog zbrinjavanja pasa. A govorimo o milionima eura. 

U okviru akcije Kampanja pomozimo napuštenima, pomažemo koliko god možemo najugroženijim psima. Tako je pas koji je nadjen u kontejneru u Vranju, Mali, smešten na sigurno, pas kom je prećeno trovanjem u Dimitrovgradu, Meda, smešten na sigurno, prevezen, tako su smešteni i brojni drugi psi. A sve timskim radom. 

najnovije1
SPAŠENI MEDA 

Tako je kupljen čitač mikročipa za Vranje, koji je pokazao da je samo jedan pas u gradu nadjen , čipovan na grad. Dokazano je da Davidovac nije radio svoj posao.

25286997_1912552118761512_1344777766_n
JEDAN JEDINI PAS ČIPOVAN NA VRANJE GRAD

To je samo mali deo onoga što smo radili protekle godine.
Pozivamo sve koji žele da budu aktivni deo tima, da nam se jave. Svi dobronamerni su dobrodošli.
Želimo svima Srećnu Novu 2018 i nadamo se da će se situacija poboljšati. Ali svakako, samo aktivnim radom. Ne postoji čarobni štapić. Postoji aktivna i zajednička borba za bolje. Jer borimo se protiv gladnih AJKULA.

ajkule

By dobrica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *