JKP Komrad Vranje nezakonito prevozi gradske pse na deponiju smrti !

 

Gadne se stvari dešavaju u Vranju. JKP Komrad uzima učešće u radnjama koje krše sve zakone, nehumanost vlada, a krvi do kolena.

Ovo ćemo poslati Direktoru JKP Komrad i Inspektoru Zoohigijene, ali pisma su spora, prijave još sporije, pa se nadamo da će biti predato stražaru JKP Komrad koji stražari i čuva, valjda ovih 5 jadnih pasa u jadnom kavezu u nedodjiji zvanoj DEPONIJA, gde se izbacuju psi iz grada koji nema Prihvatilište, a Komrad mora da vrti točkove i opravdava kilometražu, pa makar ciljevi bili i krajnje nehumani, nezakoniti i neljudski. I kada je grad imao takozvano prihvatilište, ono nije vršilo humanu svrhu sterilizacije i brige o psima. O tome smo pisali.

 

Zahtevamo hitnu reakciju.

Ovo je tekst , koji ćemo objaviti, širiti na sve medije, kako strane I domaće.

Dana 19.01.2018. vozilo  JKP Komrada Vranje , je u okolini zdravstvenog centra Vranje sakupilo u prvoj turi 11 pasa, koji su odvedeni u nepoznatom pravcu.

Podatke o tome gde su psi , nadležni u JKP KOmrad nisu dali lokalnom udruženju.

U drugoj turi je sakupljeno 5 pasa, koji su strpani, ne smešteni, strpani u kavez na otvorenom , na prostoru deponije, bez hrane, vode, bez zaštite od kiše i vetra. Tu se nalazi i kancelarija Komrada, prisutan je i stražar, koji ne dopušta udruženju za zaštitu da pse pokrije, zaštiti od kiše, snega i niskih temperatura. Jedan pas je “u humanom hvatanju “ povredjen.

Vikend je i o psima ne brine niko.

Poznato je da JKP Komrad, a ni grad ne poseduju Prihvatilište za pse. Ovo sakupljanje je nezakonito.

Ovime je prekršen Zakon o dobrobiti životinja, Krivični zakon član 269 , kojim se zabranjuje mučenje životinja , jer ovo što je uradjeno jeste mučenje životinja.

Direktor JKP Komrad ne odgovara na pozive.

Naše udruženje će uputiti krivičnu prijavu protiv ovog zlonamernog kršenja zakona, ali pre svega upućujemo apel, poziv na humanost da se ovim psima prepuštenim na milost i nemilost, pomogne i da se dozvoli da im Udruženje za zaštitu životinja pomogne i da se dislociraju iz ovog nezakonitog kaveza smeštenog na vetrometini, prepušteni smrzavanju, namerno i svesno, od strane uprave JKP Komrad. Svi fotosi dokazi su u prilogu teksta.

Zahtevamo hitnu reakciju. Ovakvo nehumano postupanje više ne može da se toleriše.

Ovo su fotosi, dakle, dokazi postoje, ne mogu se negirati. Psi su bez ikakve zaštite ostavljeni na kiši i nadolazećem snegu. 5 Jadnih pasa, okruženih sa njih bezbroj, na deponiji, na koju ih Komrad vrlo moguće , ko zna od kada, izbacuje, a i ne samo Komrad.

19012018

26805055_1960035444013179_717859994105138492_n

A ovo je link videa. Usred divljine, ničega, nezakonito mučenje od strane firme plaćene od gradjana.

A ovako se ta „humana zoohigijeničarska služba“ predstavlja u javnosti. Sve humanisti, bolji od boljeg. Moramo biti zgadjeni nad ovom nehumanošću i sramom.

Link JKP KOMRAD VRANJE. 

Prijave slede, ali sada je bitno spasiti ove jadnike. Lokalno udruženje sa terena će pokušati sve što je u njihovoj moći. Nadamo se da će JKP pokazati potrebnu dozu zdravorazumskog rasudjivanja i svest o postojanju Zakona.

 

By dobrica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *