KOLIKO JE JOŠ LAŽI POTREBNO DA TZV PRIHVATILIŠTE AV MB BUDE ZATVORENO?

2018 godine na trajno zbrinjavanje iz Vranja je u Novo Selo deportovan neutvrđen broj pasa. Njihov približan broj možemo da utvrdimo kada ukupan iznos sredstava iz Ugovora od 4.500.000 dinara podelimo sa cenom zbrinjavanja po jednom psu u visini od oko 3700 dinara. To bi bilo 1216 pasa.

1216 pasa je za ovaj novac trebalo da bude uhvaćeno, transportovano, veterinarski zbrinuto i trajno smešteno u objekat u Novom Selu gde je u tom periodu bilo mesta za maksimalno 120 pasa….

Tako piše u Ugovoru između Avenije i opštine, koji smo i objavili te 2018 godine.

Iste godine, Paraćin je sklopio identičan Ugovor sa AvenijomMB o trajnom zbrinjavaju pasa za 5.880.000 dinara…Tako piše u Ugovoru a broj zbrinutih pasa za ovaj novac po ceni od 2238 din. po psu je oko 2470 pasa…

Pitanja koja se postavljaju: Otkud ovoliki broj pasa na ulicama Vranja i Paraćina? Nema ih, to je laž.

Koliko pasa dnevno je moralo biti hvatano? 10 pasa svakog dana tokom 2018..

Da li je moguće? Ne. I to je laž.

Kako je ukupno 3686 pasa istovremeno u jednom trenutku samo iz ove dve opštine trebalo da bude smešteno u Prihvatilištu kapaciteta 120 pasa? Nije moguće. I to je laž.

.Gde je 3686 pasa iz Vranja i Paraćina? Udomljeno??? Nema udomljenja. I to je laž.

.Koliko je još laži potrebno da ovo prihvatilište bude odmah zatvoreno, a odgovorni optuženi za krivično delo masovnog ubijanja zdravih životinja , za zloupotrebe javnog novca i ugrožavanje javnog zdravlja…

Mirjana Raščanin

By dobrica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *