Konc logor ili Med i mleko Azil Loznica

Konc logor, Med I mleko, Zlatna koka, Šta je ustvari  azil  za pse Loznica Naš Dom?

Ovo takozvano prihvatilište za pse,  radi pod upravom KJP Naš DOM od 2009.

Svako od gradjana ili lokalnih udruženja, ko je iskreno hteo da pomogne psima u njemu, je udaljen, prećeno mu je , a sada je zatvoren za sve.( Za donatore i nije.)

Nezakonito, naravno, jer ni po kom zakonu se javni objekat, a pogotovo ne ovog tipa ne sme zatvoriti za javnost .

Ovaj objekat ima dve strane, prednju, ta je nekada bila za slikanje. Sad više nije ni ta. Skrivena je , obavijena plavim plastičnim mrežama. U realnosti.

Na fotosima sajta prihvatilišta je nema. , sve sija i sve je divno.

Link Prihvatilišta Med i mleko

Ipak, medalja ima dve strane.

Ovo su slike sa zadnje strane, koje nije slikao  fotograf grada Loznica. Te slike nisu lepe.

Vidi se djubre koje se izliva iz takozvanog azila , na šta bi možda ekolozi grada imali šta da kažu, ako žele i usude se da daju iskreno mišljenje. A ponekad se pojavi i pokoji pseći leš.

 

 

Mnogi su zakoni ovde prekršeni, ali za početak smo se obratili veterinarskoj inspekciji, zapanjeni stanjem pasa koji su nedavno u užasnom stanju , izvedeni iz tog azila.

 

Tražili smo samo informaciju od javnog značaja , o broju uradjenih sterilizacija u 2015 i 2016 sa brojevima čipova pasa i broj udomljenih pasa. Ni to nismo dobili kako zakon nalaže.

loznica-dopis-na-vet-insp-dec-2016

Kao odgovor smo dobili  zapisnik, sa zaglavljem Ministarstva poljoprivrede, pisan rukom, nečitak, koji je nemoguće pročitati, iz koga smo teškom mukom uspeli da dešifrujemo da je u divnom prihvatilištu, po rečima veterinarskog inspektora  Jelice Jovanović  sve u najboljem redu. Evo dešifrovanog teksta. Kome je dostavljen broj čipova, koji se pominju ,  nije nam poznato. Nama nisu dostavljeni.

Odgovor15697560_1177870582329055_1296121577854370380_n

***********************************************

Tekst:    Službenom kontrolom objekta Prihvatilišta pasa u okviru KJP Naš dom Loznica konstatovano je sledeće: U prihvatilištu se nalazi 232 psa a od toga 9 štenadi.  Vakcinaciju i obeležavanje pasa sprovodi VSV Loznica po važećem ugovoru. O hvatanju, udomljavanju , obeležavanju , vakcinaciji i sterilizaciji pasa se vodi uredna evidencija .

Zoohigijensku službu čine Dragan Filipović……Radiša, Petar Milutinović. Na poslovima održavanja prihvatilišta zaposleno je lice Jovo…….Zoohigijeničarska služba je opremljena vozilom i adekvatnom opremom za hvatanje pasa. Hvatanje pasa se vrši na human način, nakon čega se smeštaju u boksove u okviru prihvatilišta, gde se razdvajaju po kategorijama.

Nakon toga vakcinisanje i obeležavanje sprovodi VSV Loznica.

Veterinarsko sanitarni uslovi u prihvatilištu su u potpunosti zadovoljavajući.

Redovno se sprovodi čišćenje i pranje, otpadne vode se sistemom kanala odvode u septičku jamu, koja se uredno prazni. Psi su u zadovoljavajućoj fizičkoj kondiciji. Obezbedjena je dovoljna količina hrane . Obezbedjena je dovoljna količina podne prostirke, slame.

Od 20.09.2016. nisu sprovodjene sterilizacije zato što je Dr. Sci.Med……….(nečitko)Ljubici, prekinut radni odnos zbog zakona o budžetskom sistemu.

U 2015 izvršena je sterlizacija 179 pasa. U 2016 izvršena je sterilizacija na 29 pasa.

U prilogu je dostavljen br. Sterilizacija sa brojevima mikročipova pasa.

U 2015 je udomljeno 128 pasa. U 2016 je udomljeno 60 pasa.

U prilogu je dostavljen broj udomljenih pasa sa mikročipovima istih.

Kontrolu je izvršila Jelica Jovanović, a kao odgovorno prisutno lice je potpisana Danica Djuric.

Datum 19.12.2016.

**************************

Odmah po primitku zapisnika, nadležnom organu , Odseku za inspekcijski nadzor i kontrolu pri Upravi za veterinu, je prosledjena pritužba na zapisnik veterinarskog inspektora Mačvanskog okruga Loznica, sa izraženom sumnjom u verodostojnost zapisnika.

**********************************

A prošle godine, ista priča.

U članku objavljenom u listu Telegraf od 21.07.2015. Milan Jakšić ,direktor javnog preduzeća “Naš dom”, i Tomislav Arnautović, član Gradskog veća i radne grupe za brigu o psima lutalicama, izdaju saopštenje I  odlučno demantuju  sve netačne navode, o postojanju leševa pasa, raskomadanih štenadi,  gladi I prljavštini, koje su se pojavile 2015 na javnim mrežama I kažu da azil može da smesti 250 pasa, da je u njega 2014 uloženo 10 miliona dinara, oko 83.400 eura, a 2015 12 mil dinara, čak 100 hiljada eura.

To sve potvrdjuje I gradonačelnik Vidoje Petrović. Psi dobijaju proteinsku hranu, a azil je otvorenog tipa I može se videti svakog dana od 10 do 14h. Posećuju ih nadležne inspekcije I predstavnici ambasada. ?????????????????????????????

Link izjave

Link sajta , odnedavno ima I bajkovit opis predivnog prihvatilišta

LINK Slike stvarnosti, donatori, udruženje iz Austrije je bilo u azilu u novembru 2016, što nije pomenuto na sajtu divnog prihvatilišta . 

Pogledajte svaku sliku posebno. Ko halucinira ????????

Postavlja se pitanje, šta je sve zaista moglo biti učinjeno sa tim ogromnim svotama novca koje su izdvojene, i za šta su one upotrebljene zaista?

Šta se radi u lepo opremljenoj ambulanti  VSV Loznica, ako se sterilizacije ne obavljaju od septembra 2016, a do tada je sterilisano 29 pasa.  Za 9 meseci , samo 29 pasa. U 2015 je sterilisano 179, po zapisniku vet inspektora, to je oko 15 mesečno. ?????????? A u decembru 2016 ih ima u azilu 232 odrasla psa. ????????? Svi su u izvrsnom stanju. ???????

Očito je da su izjave takozvanih čelnika opštine , objavljene prošle godine veoma diskutabilne.

Činjenice, čak i pored plavih plastičnih zavesa, navučenih preko žica, upozorenja i zaključanih vrata, govore drugačije. Čak i nejasni zapisnik, pun kontradiktornosti, govori mnogo.  A sajt KJP Naš Dom, Prihvatilište je šlag na torti.

Jedno je jasno. Što bi se narodski reklo – Ovde nisu čista posla.

Azil je zatvoren. Psi koji su nedavno izvedeni  odande su pokretni leševi. Azil nema veterinara od septembra meseca. A po zapisniku je sve u najboljem redu. Čak se na sajtu pominje i operacija mačeta u oktobru, koje je odmah udomljeno.  Pojavile su se i slike. Ko ga je operisao, kad veterinar ne radi od septembra, pa se zato sterlizacije i ne vrše? Previše je nelogičnosti.

Tu su i donacije, na sajtu, pa se pitamo zašto su prihvatilištu potrebne donacije, ako je već toliko novca uloženo u njegov rad i sve je u najboljem redu.

Ovaj med i mleko azil je očito izvor ogromnih prihoda. Med i mleko idu nekom, psima očito ne.  Ulaganja  su sve veća, a o smanjenju populacije napuštenih i beskućnih pasa u opštini nema ni govora.Baš naprotiv. Dakle, azil zlatna koka radi punom parom. Kome li puni  džepove zlatna koka???

Čiji je dom ,“ Naš Dom “Loznica Prihvatilište za pse?  Težak zadah ustajale korupcije se širi nezadrživo.

By dobrica

4 thoughts on “Konc logor ili Med i mleko Azil Loznica

 • divno,jedna u nizu zloupotreba lokalne vlasti,tako i treba biće neka Dana odgovorna,ali ne i oni koji peru novac iz budzeta grada.Sve to narod zna al glasao je i glasa i dalje za predsednika gradskog odbora po principu ti mene sedlare….

  • Očigledno je nastojanje nosilaca koruptivnih aktivnosti ,da što veći broj učesnika bude uvučen u korupciju,od vrha pa do onog običnog šintera kome „dopuštaju “ da krade po kilogram,dva hrane za pse i u torbi ih iznosi iz azila…kada su svi ovako ili onako u nekom zakonskom prekršaju,onda su perjanice mirne-svi kradu i kraduckaju,papir trpi sve,psi nažalost ne govore…

 • Lokalna vlast laze,psi zivd u losim uslovima!Proteinska hrana????
  Otidjite i vidite kako im je sada u januaru na -20 !Doticni Vidoje i doticni Milan,lazu!
  Sve opstinare treba smestiti u boksove azila u Loznici i dati im uslove jadnih pasa kojo su skoncali u tim boksovima!
  Lazovi debeli !

 • Verujte ljudi,pisem kao gradjanin,opstinske vlasti lazu!!!!!
  Ko god hoce neka dodje dole ako ga u opste puste!
  U gradu Loznici,psi ne staju sa ulica a kako zavrsavaju zivote to niko ne zna!
  Ovi sto zavrse dole ,skoncavaju najstranije!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *