KONC LOGORI ZA PSE ZRENJANIN I POŽEGA. UBIJANJE PASA I KRŠENJE ZAKONA NESKRIVENA SVAKODNEVNICA .

ZAKONOM O DOBROBITI ŽIVOTINJA ZABRANJENO JE LIŠITI ŽIVOTINJU ŽIVOTA AKO NIJE NEIZLEČIVO BOLESNA. (član 15 ukratko sažet, ceo Zakon možete prolitati na našem sajtu.)

I pored postojanja zakona koji kao i da ne postoji u zemlji Srbiji, takozvana opštinska prihvatilišta ubijaju stotine pasa godišnje, po prihvatilištu. Nezakonito, nekažnjeno. Javno pokazuju podatke , kad moraju, bez imalo straha da će snositi posledice svojih zlodela. Broj umrlih je takodje na visokom nivou , a pošto svedoka nema, knjige se daju lako naštelovati po potrebi. Da li je pas umro od bolesti, od hladnoće, od vlage, od neuhranjenosti, u samom takozvanom azilu, to se ne navodi. Da li je ubijen? To nikada nećemo saznati jer volontera uglavnom nema, nema svedoka, samo carevi prihvatilišta , koji obično tu nisu postavljeni jer imaju empatije, interesovanja da pomognu, već kao vojnici stranke koja je zaposela tako omiljena javna komunalna preduzeća. Ljudskosti ni na vidiku.

Činjenice Zrenjanin

Da pomenemo da je šinteraj (ne može se objektivno drugačije nazvati) Zrenjanin već poznat po mučenju životinja i da je 2016 tuženo i prihvatilište i odgovorno lice, Zoran Glumac. Sudija Dragana Gardovački, ga je oslobodila optužbi i pored slika koje zversko hvatanje pokazuju.

LINK ČLANKA I FOTOSI

Agonija se nastavlja.
Na traženje informacija od javnog značaja NVO organizacije Link plus, dobijen je sledeći odgovor.
U 2020, od januara do polovine novembra, uhvaćeno je 1185 pasa, broj mačaka nije naveden. Sterilisano je, samo 164, što bi trebao da bude prioritet. Ali, možda i nije priorite, jer su ubili, tj slatko nazvano eutanazirali 387. A nekim čudom, u dobrim uslovima je uginulo u prihvatilištu čak 436, iako imaju ugovor sa Veterinom Dimić . Da li samo za eutanazije i retke sterilizacije? Udomljeno je 157 pasa. Čipovano 235. Vraćeno na lokacije 145. Kad sve saberemo i oduzmemo, 60 pasa fali, čak i po ovom tako iscrpnom obaveštenju. Ne može se sve baš pokriti. Psi nisu krompiri i ne mere se na kg, al za one koji ovde rade izgleda da nisu baš ništa, sem isplativih prolaznika na putu do… ispod duge.

Navodno imaju saradnju sa udruženjima. ? Koja udruženja bi ovo tolerisala ?

Činjenice Požega

(Foto ilustrativno prikazaje kako bi to izgledalo kada bi poslagali sve pobijenepse jednog uz drugog. Nemamo foto iz objekta zoohigijene, nije procureo. )


Na mrežama se pojavio skrin šot mejla, koji ima čudnu mejl adresu. Zoohigijena Požega, čiji je mejl na yahoo.com ???? obaveštava Naš dom Požega , Vesnu Stefanović o situaciji u takozvanom prihvatilištu. (Ako pokušate da saznate bilo šta o zoohigijeni na sajtu grada ili JKP Naš Dom Požega, nećete naći ni slova. Prosto ne postoji.)


Zoohigijena Požega je poznata kao konc logor od samog svog nastanka kad je u njoj carovao veterinar Milan Božić i kada je služila samo za ubijanje pasa, koji su mahom živeli u sopstvenom izmetu do smrti. Posle zoohigijene, Božić je postao predsednik opštine, da bi u maju 2019 bio uhapšen zbog sumnje za zloupotrebu položaja.
Prema skrin shotu u toku 2020 uhvaćeno je 687 pasa „Lutalica“( uvek lutalica jer oni vole da lutaju i uprave zoohigijena vole tako da ih nazivaju)
Od tih 687 uginulo je 126 pasa. Ubijeno je 454. Udomljeno celih 9, a toliko je i sterilisano i vakcinisano i mikročipovano. Pitamo se da nisu tih srećnih 9 možda bili rasni, pa udomljeni, kad već ostali u oovm raju nisu imali sreće. Ni jedan pas nije vraćen na lokaciju, sterilisan, što i jeste cilj humanog smanjenja populacije beskućnih pasa, ako je po zakonu i zdravoj pameti. I da, opet nam fale psi, kad saberemo i oduzmemo i to celih 98. Gde li su? Kakve su to knjige evidencije kad se ovo dešava?

ZA DESET I PO MESECI U SAMO DVA KONC LOGORA ZA PSE JE UBIJEN 841 PAS, UGINULO JE „OD SMRTA“ 562. OKO 80 PASA SU UBILI SAMO U POŽEGI I ZRENJANINU MESEČNO, A UMIRE OKO 50 MESEČNO. (po njihovim manjkavim računima, manje, više.) Ugovoreni tender sa veterinararskim stanicama bi dao sigurno bolje podatke. DA OVO ZOVEMO AZILIMA, PRIHVATILIŠTIMA ? NE. TO SU KONC. LOGORI DOSTOJNI NAGORIH LOGORA TOG TIPA.

foto 2 psa koji su udomljeni iz jednog tzv azila u kojem ih takodje masovno ubijaju.

I po kom se to zakonu se psi ubijaju, tj eutanaziraju? Gde to piše? Odakle ovolika smrtnost pasa, koji umiru ? Od čega?
Ali koga to zanima? Upravu veterine i veterinarske inspektore? Ne. Jeste da postoji pri toj upravi veterine čak i Grupa za dobrobit životinja, ali…..tu su oni godinama, jalovo, beskorisno za životinje …bitišu.

Da li će se ovim načinom rada ikada uvesti u brigu o napuštenim psima ljudi koji žele i umeju da reše problem? Nikada. Da li će se smamjiti populaciju napuštenih pasa? Nikada. A i zašto bi, kad to niko u upravama gradova i ne želi?
Psi su bili i ostaće zlatne koke za kradju budžeta, i nek ih ima što više.
Neregistrovani odgajivači će štancovati, gradjani će izbacivati, pa će naplaćivati lažne ujede, psi će se razmnožavati na ulicama, lažni dobrotvori će ih švercovati u inostranstvo, prihvatilišta će brstiti budžet , šinterske firme ubijati, veterinari ubijati, veterinarski inspektori pisati lažne izveštaje i žmuriti, uprava veterine aminovati, i svom tom polusvetu, nižem i prljavijem od najgoreg blatnjavog dna, biće baš divno.
Samo će psi umirati u mukama, a mi retki, plakati bespomoćno u zemlji u kojoj onog dna izgleda ni nema, već je padanje na dno ponižavajuće beskonačno.

Marina Mo

By dobrica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *