Lokalne samouprave, feudalni posedi samozvanih vladara žderu sredstva namenjena beskućnim psima GRAD BOR

 

Slučaj Bor. Ubistava i kradje nikad više i nema joj kraja.  Lokalne novine pišu šta im je rečeno i šta je podobno. Na osnovu toga se krivi svest i javno mnjenje i opravdava svaka naredna kradja iz budžeta.

Niko ne pominje da opštine ne rade baš ništa da se problem reši, šire se samo dezinformacije, a barjak nose Predsednici opština: Ovo je najveći problem ! Možda, ali najveći gde može najviše da se krade.

Link dezinformacije

PROBLEM PASA LUTALICA MEĐU NAJZNAČAJNIJIM ZA BORANE!

Veliki broj pasa lutalica na ulicama, posebno njihovo okupljanja oko škola, istaknuto je kao jedan od značajnijih problema u razgovorima koje su predstavnici lokalne samouprave vodili sa građanima u mesnim zajednicama protekla dva meseca. Opština Bor donela je odluku o izdvajanju sredstava za proširenje azila za pse lutalice za još stotinu mesta. Ujedno, nastavlja se proces sterilizacije nezbrinutih pasa koji se nakon toga vraćaju u prirodno stanište, ali rezultate ovog procesa biće moguće proceniti tek za tri ili četiri godine.

“Razgovarao sam u prethodnom periodu sa predsednicima nama bliskih opština iz centralne i zapadne Srbije gde je ovaj problem rešen izgradnjom azila koji imaju veliki kapacitet, gde su sve životinje sklonjene sa ulice. Mi smo slične aktivnosti pokrenuli u Boru pre tri meseca i još uvek je u Boru u pripremi izgradnja azila sa stotinu smeštajnih jedinica. Siguran sam da to neće biti dovoljno, ali će biti početak. Verujem da ćemo u narednih godinu i po dana da sklonimo sve pse sa ulice. bitno je da se naši sugrađani osećaju bezbedno. Mi i danas imamo veliki broj pasa u školskim dvorištima i na ulicama. JKP “Treći oktobar” svoj posao radi maksimalno dobro, ali psi su zakonom zaštićeni i to moramo poštovati. Istovremeno moramo voditi brigu i o našim sugrađanima, jer je ljudski život svakako najbitniji. Bitan je i život životinje, ali moramo postaviti prioritete, a to su naši sugrađani. Poređenja radi mi smo za izgradnju azila izdvojili oko pet miliona dinara, a u proteklih 6-7 godina za naknadu građanima za ujede pasa lutalica izdvojeno je 140 miliona dinara. Za taj novac mogli smo da izgradimo azil koji ne samo da bi sklonio životinje sa ulica u Boru, već bi mogli da iznajmljujemo prostor drugim gradovima.” – kaže <strong>Aleksandar Milikić, predsednik Opštine Bor.

Opština Bor trebalo bi u narednom periodu da napravi strategiju koja bi dovela do toga da za godinu i po do dve godine problem pasa lutalica u Boru bude trajno rešen.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 

Ovo je za smejanje i plakanje. Inače, upravnica tzv zoohigijene Bor je tužila Udruženje za zaštitu životinja Solidarno. Toliko o saradnji . Saradnji koga. Onih kojima ne treba ni saradnja, ni svedoci, već samo pare iz budžeta. Na sram humanosti Srbije, ovakvi upravljaju životima i smrtima. Ko su oni? Prosudite sami. 

I dokle će tako? Dok korupcija živi i vlada, dotle. 

Evo još jednog predsednika opštine koji kreativno, nalazi nove načine za trosenje budžetskog novca .Idu lokalni izbori u Boru,treba pribaviti novac …matrica je da je to je najlakše uciniti preko onih najbespomoćnijih-deca,marginalne grupe,zivotinje…
Povećanje kapaciteta azila ne može rešiti pitanje napuštenih pasa,jer se radi o saniranju posledica!?a ne resavanju uzroka.
Ogromna sredstva su zloupotrebljena u Borskom sinteraju,ogroman broj pasa je lišen života nezakonito pri čemu su uredno naplaćivani od lokalne samouprave.Pitam se da li su ti psi koji su ujedali gradjane Bora za sve ove pare isti oni koji su fakturisani gradu kao zbrinuti?
Sve dok gradjani mirno gledaju kako se pljackaju budzeti grada .kako se novac gradjana preleva u stranacke kase,dotle ce nam zivotinje stradati .
Održiva resenja o kojima govore i za koje se zalažu Organizacije civilnog društva ne poznaju korupciju,zloupotrebu,nezakonitosti,i u tome je kamen spoticanja za resavanje ovog pitanja.
Jedno je sigurno,odluka je usvojena,novac će se izvući iz budžeta,ono sto jos uvek ne znamo jeste koliko pasa će stradati zbog toga.

Za sve se obratimo direktno vlasnicima feuda Bor, feudalcima , kadijama, koji su isti svuda, kao i u mnogim drugim opštinama , gde ne vladaju domaćini, već raspikuće i nehumani, koji brukaju srspki narod i stavljaju ga na listu zemalja III sveta. 

Ta jadna stvorenja, širom Srbije, žrtve najnižih, niščih. Krvi do kolena, milioni iz budžeta u privatne džepove. 

 

krv1

 

By dobrica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *