Lovci ubijaju sve što stignu

Povodom članka u Blicu, gde se navodi da je veliki broj pasa i mačaka ubijen u Kraljevu od strane lokalnih lovaca, a gde predsednik Lovačkog udruženja Kraljevo , daje sledeću izjavu :
Uroš Đoković, predsednik Lovačkog udruženja iz Kraljeva, kaže da zna da su lovci u Samailima davali izjave zbog prijava za mačku koja je ustreljena.(On kaže da zna. Šta to znači?)
Pa onda kaže
– Istina je potpuno drugačija. Psi i mačke lutalice prave ogromne štete u lovištima. Mačke uništavaju divlje zečeve i fazane, a psi napadaju srndaće i zbog toga je zakon predvideo da kada se nađu u lovištima, da ih lovci mogu odstreliti. Kako lovac da zna da je ta mačka nečiji kućni ljubimac, a zatekao ju je u lovištu? – kaže Đoković.

Gde to piše u Zakonu?

Zapitali smo se Koliko su velike te Kraljevačke mačke?I koliko ih ima? A psi, da li su to možda vukovi? Oni tako napadaju i jedu jadne divlje životinje, pa smanjuju broj onih koji će lovci poubijati iz čistog sporta, tj zabave. Ko će u ovo da poveruje? Kakvo jeftino licemerje. Divljim , a i pitomim životinjama treba zaštita od dobrotvora lovaca. Do skoro su čistili ulice i sokake od beskućnih pasa i mačaka , tako što su ih javno ubijali, a sada za to traže izgovore. Neka zamene puške durbinima i foto aparatima. Dosta je više divljaštva.
Ali ne, tradicija lova tog udruženja je od 1896 godine. Tradicija. Svetla. Pa valjda se nešto od tada izmenilo? Ili ništa? Pre će biti da se svest nije izmenila, tih i takvih. Odatle i sva zla koja se životinjama čine. Čemu se čudimo? Oni su samo kap u bari truleži.
Lovačko udruženje „Kraljevo“ – Kraljevo
Lična karta Udruženja:
Osnovano:1896. godine
Broj lovaca: 1.100
Članarina: 9.500,00 dinara u 6. rata do 30.06.2014.g., posle toga 50% povećanje na neuplaćeni iznos.

KO SU TI NELJUDI?????

jeleni.jpg

Redovne Žrtve Lovaca

Plus domaće životinje Mačke i Psi. Sramno.

kraljevo ubijene mačke

sa sajta Blic preuzeto

By dobrica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *