MRAČNA I GNUSNA ZARADA

Pod izgovorom lažnog udomljavanja,svilenih roze jastučića idealnih domova, napušteni psi se na veliko nelegalno izvoze po belom svetu….u Nemačku ,Austriju, Francusku, Englesku….gde se prodaju za 200 do 300 i više € po parkinzima i budzacima ako pređu i prežive uopšte put do odredišta.

Prema navodima pojedinih medija, oni se tamo između ostalog uglavnom koriste za laboratorijska istraživanja,kao pokretne mete za testiranje oružja, zoofiliju…kvazi domove…. Glavni putevi šverca beskućnih pasa pod maskom lažnog udomljavanja su u ekspanziji uglavnom na društvenim mrežama gde se „promovišu“ neregistrovana prihvatilišta, pansioni koji liče na sve samo ne na pansione, kojekakva udruženja koja između ostalog jedini imaju pristup šinterajima-azilima- i parama otvaraju vrata tih holokausta dok se volonterima ne dozvoljava ni da privire….

U potrazi za lakom lovom šverc beskućnih pasa je odmah iza krijumčarenja droge i oružja…. i taj mračni biznis na žalost cveta!! Zna se šta je potrebno za komercijalno kretanje pasa i tu su predviđeni mnogo strožiji uslovi, jer je potrebna adekvatna dokumentacija za izlazak životinje iz zemlje, potrebno je da se zna između ostalog gde tačno životinja odlazi i ko je poslednji držalac životinje. Takva procedura je neophodna za LEGALAN izvoz životinje.

Koliko je samo nesretnih pasa izvezeno iz državnih “azila” i to bez ikakve propratne dokumentacije!! I kako se to uopšte desi ?!? Tako što se pojave likovi, udruženja koja rade organizovano a koja se predstavljaju za lažne zaštitnike i dušebrižnike napuštenih životinja, koji ponude udomljavanje tih mučenika po belom svetu – njima unosna zarada a šinteraju manje usta za hranjenje i “brigu” ,a još više para po privatnim džepovima. Facebook je pun i prepun objava ljudi koji traže gde su završili ti psi ,na šta se nikada ne dobijaju adekvatni odgovori već žestoke osude,pljuvanje, zabrane – blokiranje… A posle izvesnog vremena nalazite te pse na inostranim stranicama za prodaju pasa kao što je EBAY i slično gde se potencijalnim kupcima postavlja u cenu usluga sterilizacije, kastracije,čipovanje ,što je već odradeno u Srbiji i to BESPLATNO ,naravno iz gradskog budžeta. U večini slučajeva pse ne nalazite nigde jer se ne zna gde su nesretnici završili….a nemoguće je da su baš svi završili u toplim domovima sretno udomljeni…Kako onda ovi transporti prelaze granicu…Ne postoje kontrole i kontrole veterinarske inspekcije na svim granicnim prelazima…. a javna je tajna da se psi do odredišta prevoze taksijima, manjim kombi transporterima gde se posle prelaska ubacuju u jedan kamion ili kombi…. pa ko preživi. Šaputanja i nagađanja, teške špekulacije i to po svoj prilici pod pokroviteljstvom jačih i moćnijih jer nema adekvatnih odgovora na direktna pitanja gde završavaju beskucni psi i šta se dešava sa svim slučajevima nelegalnog transporta životinja koji pri tom nisu ni zabeleženi ?!?

Da li je to sistematsko rešenje smanjenja populacije beskućnih pasa – od besomučnog maltretiranja i ubijanja do besomucnog i beskrupuliznog izvoza….. Balkanski mučeni pas- SVAČIJI A NIČIJI – UNOSAN BIZNIS PSEĆE MAFIJE.

L. Mitrović Ćorković

By dobrica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *