NADJENI LEŠEVI PASA BAČENI U KANAL NA PUTU ODŽACI , SELO LALIĆ

 

Leševi pasa pobacani u kanal na putu Odžaci Lalić. Nadjeni 4.aprila 2018.

Objavilo udruženje za zaštitu životinja Ruka Šapi 

Prijave policiji i RVI su poslate odmah. Policija je izašla na teren istog dana, a RVI sutradan, zajedno sa predstavnicima udruženja. Prijave protiv NN lica su podnete.

Nadjeno je 6 leševa pasa. Jednog nisu mogli da izvuku iz vode. Za ostalih 5 je utvrdjeno da su ubijeni tupim predmetom u glavu, o čemu svedoče rane, koje su vidljive.

Postavljaju se mnoga pitanja. Ovo je teren na kome hara Šinteraj AZA, koji nema kuda sa psima po nezakonitom hvatanju, jer nemaju Prihvatilište, ni veterinarsku negu, ni baš ništa sem pečata i kombija i nimalo empatije za uhvaćene, koje navodno masovno udomljavaju. Ne tvrdimo ništa, samo razmišljamo. A verujemo da će neko progovoriti, jer radi se o malom mestu, svi sve znaju.

Ko je mogao da bude u posedu većeg broja pasa, koje je mučki ubio, a radi se o psima srednje veličine i velikim psima, za koje sumnjamo da bi mirno čekali udarac u glavu. Dakle, ko i kako je ovo učinio?

O ljudskom biću se ne radi, već o psihopati. To je jedino jasno. Dakle, to biće se kreće ulicama Odžaka. Ono postoji. I predstavlja opasnost za sve.

Da li su šinteri AZA u pitanju, pojedinac, ne znamo. Ali znamo ,  da je Ubistvo životinja  krivično delo baš kao i ugrožavanje životne sredine i javnog zdravlja.Tražimo kazne i brzu reakciju nadležnih. Budjenje republičkih veterinarskih inspektora iz zimskog sna, reakciju po prijavama, saradnju Uprave veterine. Ovo nije šala . Ovo je odvratna stvarnost, koja se ne zaustavlja već godinama, kao da je nekome u interesu da Srbija bude septička jama najgoreg ološa. Nama i normalnim ljudima nije i hoćemo rešenje , hoćemo da živimo u humanoj zemlji gde se znaju obaveze i dužnosti institucija i gde oni plaćeni državnim novcem rade svoj posao. 

A ovo su fotosi tragedije!

VIDEO GORDANA JOVIČEVIĆ MILOŠEVIĆ SA TERENA 

I sve je istina. Budjenje, ODGOVORNI PROBUDITE SE !!!

LINK JUTARNJI GLASNIK O OVOM UŽASU. 

By dobrica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *