Nastavak beskrupuloznog kršenja Zakona u Vranju. Haos vlada!

 

 

Ažuriranje posta. 26-01.2018. Dana 31 januara, kad je planirano naredno nezakonito hvatanje pasa i odvodjenje u nepoznato, jer azila nema, a to znači, deponija, smrt, je zapravo Dan koji Vranje, objavljeno na sajtu grada, slavi kao dan oslobodjenja od Turaka i to 1877. godine. ???????   Da li je taj dan dobar razlog za još jedno mučenje pasa, egzekucije ? Izgleda da je svaki razlog dobar , ako se koruptivna zarada može prikriti iza njega, ma koliko ta zarada nosila zla i zlih dela i kršenja zakona u sebi. Zgadjeni smo. Psi , najveći neprijatelji svakog grada, gde se oni opasni korupcionaši, iza njih sakrivaju.

*************************************************************************************

I pored nezakonitog hvatanja pasa, 19og januara 2018. od strane JKP Komrad, koji nije imao kuda sa njima , pa ih ostavio u kavezu, na snegu , na deponiji Ranutovac, da uginu od hladnoće i gladi, u petak,a svi nestali sem čuvara, JKP Komrad, po nalogu inspektorke zoohigijene, Dragane Miladinović ( a po čijem li nalogu ona radi?), planira novo hvatanje 30 i 31og januara.
19og januara je uhvaćeno prvo 11 pasa, koje je direktor zoohigijene nekako zaboravio da pomene, jer ih nema, nema dokaza, ne zna se gde su istovareni, a onda je uhvaćeno 5 pasa, od kojih je jedan povredjen prilikom hvatanja, što nije ništa novo za te hvatače. Tih 5 pasa je spasilo lokalno udruženje.

link članka Jugmedia na naš dopis

A ovo su ti opasni psi, za koje direktor JKP  Komrad tvrdi kako trudnica, nije smela u bolnicu zbog njih. Kakva patetika!

 

 

Prihvatilištu Davidovac, koje se do sada nije pokazalo ni humanim, ni efikasnim, je navodno istekao ugovor, koji nije obnovljen, što je čudno, jer jedan od njegovih akcionara, gospodin Tričković, sedi na mestu Predsednika Skupštine Grada. Naravno, on trenutno nije akcionar, bar na papiru.
Dakle, grad nema prihvatilište, ali ima akcije sakupljanja pasa. Gde se oni uništavaju? Jer, nestaju. Naravno, kršenjem svakog mogućeg Zakona.

Al, naviklo se. Kršenje Zakona je do skoro bilo neprimećeno, pa se moglo, kako ko hoće.
I kako to , baš sada , kada je Grad raspisao spornu javnu nabavku gde se bukvalno crta profil Avenije MB, koja bi trebala da ima sporne puške za hvatanje tih strašnih zveri, a i umeće da ih koristi. Na stranu što , prema izveštaju Uprave veterine, niko nikada do sada, nije položio obuku o dobrobiti , nijedan šinteraj, pa ni Avenija MB, koja zdušno maše papirima, vijuga svojim dušegubkama po Srbiji, trpa pse u njih, pa ko preživi, a iza nje ostaje samo krvav trag. Ovo su ti humani hvatači pasa, koje psi ne prežive.

 

 


Ovoliko o Aveniji MB. To su im „obučeni radnici“.

I zašto bi Vranje, koje ima Komrad, JKP, umesto da svoje radnike pošalje na obuku, sklapalo ugovor sa firmom , po celoj Srbiji samo po zlu poznatoj, koja ima ugovore sa brojnim opštinama , a svi nezakoniti, jer opštine su dužne od 2009 da naprave svoja Prihvatilišta. ?????
I zašto bi se gospodin Tričković, odricao zlatnog kolača, kad već ima prihvatilište Davidovac, koje bi moglo da radi na zadovoljstvo svih kad bi radilo humano ono za šta je bilo plaćeno i preplaćeno??????
Ima li bolja ponuda??? Možda bi Grad trebao da sklopi ugovor sa Avenijom MB , a ona onda iznajmi Davidovac, pa svi veseli i debeli?  Ili ima direktiva negde sa neba, koje stižu?

Ova veoma loša odluka bi pogodila mnoge,  koji još u sebi ljudskosti imaju, kao mnoge gradjane , koji brinu, kao Udruženja, i kao žrtve, pse, od kojih neće ostati ni mesa , ni kostiju, već samo poneka kaplja krvi, koja se neće moći izbrisati.

I šta će biti sa radnicima zoohigijene Vranje? Gde će oni? Izgleda da u tom gradu trenutno vlada veoma haotično stanje, gde se ne zna ni ko pije, ni ko plaća, ili se možda sve već zna.

U svakom slučaju, kuva se nešto što ne miriše na dobro. Svi dopisi su poslati, slaćemo i nadalje. Ne odustajemo da humanost, etika i ljudskost nadvlada profitiranje, korupciju i nehumanost.
A JKP Komrad , apelujemo da se uzdrži od daljeg kršenja Zakona i nezakonitog sakupljanja pasa, koje je veterinarska inspektorka planirala za 30 i 31.januar. Po čijem nalogu? I kuda sa njima? Trovanje domestosom, izbacivanje u ralje čopora na Ranutovcu, šta ćete sa tim mučenicima? I gde će vam duša ? Gde je obraz uprave Grada i o čemu ona razmišlja? Zar ne treba štedeti budžet i upravljati kao pravi domaćini? Ili i nadalje po starom i još gore?

A ovo su te zveri, vaše žrtve. Strašne zveri. A ko je u ovoj priči ZVER ?

 

[wpvideo nb7EAES3]

 

By dobrica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *