NEKA VLADA HARMONIJA . SREĆNA NOVA GODINA!

Doba je praznika.

25og se slavio Božić po novom kalendaru u velikom broju zemalja sveta. Rodjenje Isusa Hrista, čoveka koji je propovedao mir i poštenje, koji je osudjivao gramzivost i ubijanje. Sutra će Nova godina, pa Božić po starom kalendaru, pa opet Nova godina, pa slave.

Negde je zima, negde je leto. Ješće se svuda, jer slavlje podrazumeva obilje, ići će se u crkvu, moliti. A da li će se činiti dobra dela ? Ne baš. Ili retko.

Beskućni psi i mačke će obilaziti kante za djubre, smrzavati se ili tragati za vodom , tamo gde je u ovo doba vruće. Milioni krava, ovaca, jagnjadi , svinja, čurki i kokošaka će biti ubijeni i pojedeni. A onda će svanuti novi dan, nova godina i sve opet ispočetka.

Budimo drugačiji, neka svaki praznik, svaki dan, bude novo dobro delo. Neka slavlje bude činjenje dobrih dela. Setimo se onih koji pate, kojima je hladno, kojima je vruće, koji zavise od nas, koji strahuju za svoj život , koji osećaju bol, isto kao i mi, takozvana ljudska bića, takozvana jer nismo svi prepuni milosrdja i empatije.

Nahranimo, udomimo, pomozimo! Ne nanosimo patnju, budimo milosrdni. Tako bi trebala da glasi čestitka za sve Nove godine, u svim religijama.

Čestitamo svim prijateljima životinja nastupajuću Novu Godinu sa željom da na planeti Zemlji zavlada harmonija,medju svim vrstama, mir i sloboda. Manje gramzivosti, manje zla, a više nesebičnosti i davanja medju ljudima.

Marina Mo

By dobrica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *