Nezakonita odluka Skupštine opštine Kraljevo o ubijanju i prodaji pasa iz Prihvatilišta NIJE PROŠLA

 

Nezakonita odluka Skupštine opštine Kraljevo o ubijanju i prodaji pasa iz Prihvatilišta NIJE PROŠLA. Zahvaljujući svima vama, nama, svima. Hvala vam na JEDINSTVU.

Pisali smo o pokušaju Skupštine opštine Kraljevo, da mimo zakona , donese odluku o eutanziji pasa u prihvatilištu Kraljevo. I ne samo to, već i o slobodi prodaje za EKSPERIMENTE, protivno svim zakonima. Podneli smo dopise potpisane od strane svih kolega, kojima je jedinstvo i borba za napuštene, naše, čiji smo jedini glas, bitno.

 


Zahvaljujući jedinstvu brojnih Udruženja za zaštitu životinja, zahvaljujući brojnim pojedincima koji su oformili peticije, zahvaljujući udruženju Spaske Kraljevo, koje je zapištalo u pištaljku i pozvalo na saradnju, svima koji su podržali , inicijativa za izmenu odluke je PRIHVAĆENA.
Dakle, sramna i beskrupulozna odluka NIJE PROŠLA.

kraljevo
Očekujemo i pismenu potvrdu.
A svi, svi, moramo da shvatimo da SAMO ZAJEDNO MOŽEMO SVE.
MI SMO GLAS ONIH BEZ GLASA.
Dosta su se sa neslogom Udruženja ismevali NIŠČI, oni kojima je samo profit u glavi. Od sada pa nadalje, toga nema.
Sramno je dopustiti da o životu i smrti svesnih , osećajnih bića odlučuju glasovi nekih ljudi, koji i ne znaju za šta glasaju. Nećemo dozvoliti više, nikada. Samo zajedno. Petokolonaši će odpasti sami od sebe.
Zahvaljujemo se svima koji su potpisali dopise. Ovo je veliki korak napred koji treba da nas sve ujedini, jer problem beskućnih pasa je problem svih nas i cele Srbije.

Lokalna udruženja , kao Spaske Kraljevo, kao Orpak , Kruševac, koji su podneli inicijativu za izmenu, su od krucijalnog značaja. U ovom slučaju. U svim ostalim, sva ostala lokalna udruženja, koja ne smeju da ćute. Svi ćemo podržati. I svi moramo sve podržati. Ćutanje je odobravanje. Dakle, borba. Niko ne sme da ćuti. Ni po koju cenu.

Ili stojimo iza svojih Statuta Udruženja za zaštitu životinja ili smo nule. A vreme će pokazati ko je nula.

NO

By dobrica

One thought on “Nezakonita odluka Skupštine opštine Kraljevo o ubijanju i prodaji pasa iz Prihvatilišta NIJE PROŠLA

  • vrlo je važno znati da je u ovom slučaju pobedilo ZNANJE propisa i da sramna odredba iz čl. 30. Odluke je poništena ne zahvaljujući molbama, apelima, peticijama, već, ponavljam, pozivanjem na pozitivne propise, zakone, koji su iznad podzakonskih akata.

    Lepa strana ovog problema je ta što je u ovom slučaju došlo do reakcije više udruzenja, moram naglasiti ona koje se ne pominje, a to je Epar, pisalala je i Koalicija za život kao i udruženje Solidrarno za životinje i prirodu, sem Spasketa i Orpaka.

    Na žalost, do ovakve solidarnosti retko dolazi, a zajedno smo jači.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *