OD BUBA ŠINTERA DO „ZOHIGIJENIČARA“.

ZA 4 GODINE PRIHOD PREKO MILION EURA NA HVATANJU PASA PO SRBIJI!

Avenija MB je registrovana kao radnja za čišćenje i ostale usluge u poljoprivredi.
Posle sitnih poslova dezinsekcije, odjednom postaje glavna tzv firma za HUMANO HVATANJE I ZBRINJAVANJE PASA. Postaje takodje i simbol nezakonitog poslovanja, nehumanog odnosa prema beskućnim psima, kršenja brojnih zakona, simbol mučenja i zla. i sve to nekažnjeno.

Da li iza Avenije MB stoje preprodavci grobova iz Vrnjačke Banje, koji su uništili JKP Beli izvor, a onda su napredovali i počeli da jedu budžete lokalnih samouprava ?

Preko 40 opština širom Srbije je sklopilo ugovore sa raznim nazivima, od „zoologija“ preko „humano trajno zbrinjavanje pasa“ do „hvatanje pasa lutalica“ sa ovom firmom za čišćenje zgrada, dezinsekciju i deratizaciju. Brojne tendere dobijaju samo oni , čak i kada opština ima svoju zoohigijensku službu.  Na humanost se niko ne obazire, niko ne pita šta se dešava sa psima koji završe u konc logoru za pse Novo Selo. Veterinarski inspektori se ne obaziru na brojne prijave kako ljudi koji su morali da posete to grozno mesto u potrazi za svojim psima, udruženja za zaštitu životinja, za njih je sve u redu. Uprava veterine se pravi mrtva i ne reaguje.

Od beskućnih  pasa žive mnogi KEROVI I MNOGE DŽUKELE.
Vrlo je verovatno, jer se po svim prijavama i dopisima ne postupa, d je a nekome  u interesu da se pljačka budžeta nastavi, jer očito da je ovde o pljački reč. I ne samo pljačka, već i vredjanje zdravog razuma gradjana i nezakonito mučenje životinja.
A evo zašto. Po podacima iz javnih nabavki, koje sve možemo da dokumentujemo

AvenijaMB, po ugovorima dostupnim na portalu javnih nabavki je prihodovala
u 2014 godini 11.356.400 dinara
u 2015 godini 19.464.038 dinara
u 2016 godini 37.416.096.dinara
u 2017 godini 28.788.915.dinara
i u 2018 godini do 30.juna zaključeni su Ugovori vredni 44.989.740.dinara.
Ukupni Ugovori zaključeni u periodu 2014-2018 iznose neverovatnih 142.015.189 ili približno 1.183.459. eura. Cifre ne mogu biti manje, već samo veće, ukoliko nam je neka javna nabavka promakla.
Dakle, za 4 godine preko MILION EURA ODLAZI U DŽEP AVENIJE MB I JARANA. Troškovi su minimalni.

Za te 4 godine, vozni park zaposlenih u ovoj radnji za čišćenje, je znatno narastao, ali je dušegubka za pse, ostala ista.
Metalna kanta u koju trpaju pse, jedne na druge, pa ko preživi. Toliko o njihovoj humanosti. Ali, pored svih ostalih načina, na koji krše brojne zakone, ovo je samo jedna od stavki. Komunalni inspektori po opštinama, dozvoljavaju šinterima da psuju i vredjaju gradjane, opštine ih i pored obaveze da imaju sopstvena prihvatilišta, nezakonito angažuju i kolo se vrti, a milioni kradu.
Pitamo se, koliko je visoko veliki zaštitnik ove bahate takozvane firme ???

DUŠEGUBKA ZA PSE U KOJOJ IH KOTRLJAJU PO ZIMI I LETI I PREKO 200 KM U JEDNOM PRAVCU.

IMG_0973-1

 

Marina Mo

By dobrica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *