Odgajivačnice pasa i mačaka u Srbiji Biznis na Crno I deo

Odgajivačnice pasa i mačaka u Srbiji. Biznis na crno.  Dobrobit životinja niko ne kontroliše.

Kome je u interesu da odgajivačnice pasa I mačaka rade nelegalno ? I zašto ?

Svaka organizacija, udruženje,  profitabilna  ili ne, mora biti prijavljena. Zašto su odgajivačnice , koje su itekako profitabilne, a pritom ne trguju kašikama, već živim bićima , izuzete od pravila I Zakona? Njihovi “ prozvodi” su mnogo osetljiviji od prometa ostalih proizvoda.

Zašto se godinama samo pričaju prazne priče a ne radi ništa na uredjenju ove oblasti ? Samo se piše I priča I to isključivo po prozivci. A I onda, nesuvisla prazna obećanja.

Zbog javašluka, nezainteresovanosti odgovornih ili zbog podsticanja bezakonja, prećutnog odobravanja kradje gradjana,  I doprinošenja povećanju populacije bekućnih životinja, kako bi sve ostale korupcije I kradje, koje proističu iz ovoga, mogle nesmetano da nastave svoj posao, uključujući I zoohigijene, opštine, Aveniju MB, farmaceutsku mafiju, brojne veterinarske inspektore I nadalje?

Ovde spadaju I Odgajivačnice prijavljene u Kin. Savezu Srbije I one , lokalne, vlasničke, gde se vlasnički psi razmnožavaju zbog zarade, u ko zna kakvim uslovima. Jer nekontrolisani su I jedni I drugi.

Krajnje zlonamerno, u situaciji gde je  beskućnih pasa sve više na ulicama, a na njima se sve više I više zaradjuje, dok se ubijaju I muče, protivno svim Zakonima.

Nerešavanjem ovog problema, problema nelegalnih odgajivača, Ministarstva zapravo podstiču Zločin.

Svuda u svetu se zovu Mlinovi za štenad. Kod nas Štanceri.  Masa je prijavljena jedino u Kinološki Savez Srbije, koji je obično Udruženje, kao I svi mi. Registracija odgajivačnice u Kinološkom savezu ne isključuje i ne oslobađa obaveze vlasnike da je registruju u Upravi za veterinu, pošto ovi objekti moraju biti upisani u Registar objekata za držanje životinja.

Uprava za veterinu nema podatke o tome koje odgajivačnice su upisane u registar Kinološkog saveza, mada su oni javno objavljeni, pa očekuje od odgajivača da se oni milosrdno prijave sami, a Kinološki savez ne uslovljava svoje članove , brojne da se prvo legalizuju , prijave u registar odgajivačnica I APR. I tako, zatvoren krug. Godinama .

Obaveza svakog vlasnika Odgajivačnice  je da Upravi za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede podnese zahtev za registraciju tog objekta. To je uradilo samo 5 vlasnika.

Kako I zašto Savez dozvoljava svojim članovima, koji se pojavljuju na svetskim izložbama , da ne budu upisani u Upravu veterine, da imaju legla, čiju dobrobit niko ne kontroliše?

Kako I zašto se dozvoljava vlasnicima pasa da svoje pse razmnožavaju I prodaju, vrlo često uz lažne I kupljene pedigree? Ko stoji iza ove mafijske price?

U svim civilizovanim zemljama, se neprijavljeni, nezakoniti , takozvani odgajivači ,  sankcionišu, ogromnim kaznama , materijalnim I zatvorskim.  Samo u Srbiji niko od odgovornih,  ne haje. Baš ih briga. Zašto ?

A Rešenje je tako jednostavno. Imate odgajivačnicu, prijavite je u Upravu veterine I u APR, pa izvolite u Kinološki savez sa vašom dokumentacijom. Znamo, ima tu mnogo papirologije, a to Uprava Veterine može da pojednostavi, ako hoće.

Ali NIKO NIŠTA NEĆE.

Dokumentovaćemo .

Istorija naših dopisa, koja se nastavlja.

str 1

str2
dajemo odgovor posebno jer se slabo vidi

macura odgajivacnice

 

str3
Ministarstvo o obukama poseban dokument u nastavku

str4

doc min obuka
Ministarstvo o Obukama

min odgajivacnice1

min odgajivacnice2
Pišemo da pišemo

str5

na KSS1
Odgovor od Kinološkog Saveza još nismo dobili.

Zašto je nemoguće da sistem prijavljivanja, legalan rad, kontrola rada, dobrobit životinja budu normalna stvar ?  Opet truo ljudski faktor. Promene moraju da nastupe. Zašto su svi ostali obavezni na prijavu, a baš Odgajivačnice koje su toliko osetljivo područje, zbog života koji su u pitanju, NISU.

Evo primera iz novina. Jurimo sve. Sve koji nezakonito rade. Avgust 2015.

clanak prijava biznisa

A u Odgaivačnicama se dešava svašta i niko ih ne dira. Kako to ?

Nastavićemo još na ovu temu jer je preobimna. I ima mnogo slojeva.

A ovo su žrtve. Samo neke. Za mnoge se ne zna. Mopsovi iz Idvora, koje je NEKO NEKADA NEKOME NEGDE dao, pošto su odslužili i zaradili koliko se na njima moglo zaraditi. Nadjeni su u ovakvom stanju.

mops0 (1)

mops2

Da li ovo zanima Upravu veterine koja treba da brine o Dobrobiti u Odgajivačnicama ili Odgajivačnice ne predstavljaju nikakav problem ??????

By dobrica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *