ODLUKA POŽAREVCA DA OGRANIČI BROJ KUĆNIH LJUBIMACA ĆE UTICATI NA POVEĆANJE BROJA BESKUĆNIH PASA I SMANJENJE UDOMLJAVANJA

Opštinske vlasti grada Požarevca su donele odluku da se u stanu može imati samo jedan kućni ljubimac. I pored brojnih protesta i zahteva da se odluka razmotri, jer svakako nije u interesu gradjana, i pored najave predsednika opštine Saše Pavlovića, da će je razmotriti, u službenom glasniku je objavljeno da je odluka doneta 5 marta 2021 i da stupa na snagu osam dana od objavljivanja.
Gradjani koji imaju više od jednog kućnog ljubimca su stavljeni u poziciju da se pitaju šta sa svojim članovima porodice, jer kućni ljubimci to jesu. Njihovi psi i mačke su čipovani, vakcinisani, zar treba da ih predaju u ruke šintera, opštinskog prihvatilišta, izbace na ulicu i prekrše zakon o dobrobiti životinja, jer ih na to tera opštinska uprava?
Ova odluka sigurno neće smanjiti broj pasa na ulicama, a bes gradjana je već izazvala.

Skupština opštine ovo očito ne razume i ne zanima ih.Predsednik opštine nije bio dostupan novinarima nove.rs.
Link Nova.rs

U svakoj opštini je drugačija situacija i to samo ukazuje da je uzrok svih problema isključivo i jedino ljudski faktor.

U opštini UB je postignut dogovor. Komunikacija postoji, u Požarevcu ne.

Vlasti nisu organizovale javnu raspravu (što su dužne da urade), ni uzele u obzir posledice ovakve odluke, ne reaguju u slučajevima prijave mučenja životinja, držanja u nehigijenskim uslovima, pasa vezanih na lancu u blatu, pa se pitamo da li su se mrzitelji životinja dočepali opštinskih fotelja.
Sramno. Pored ovolikog broja beskućnih pasa, gde opština ne radi ništa da taj broj humano smanji, sterilizacijom i udomljavanjem, na putu je još i da kažnjava one humane koji su otvorili svoje srce i pružili ljubav svojim kućnim ljubimcima.
Pošto se kućni ljubimci smatraju vlasništvom, kako će se rešiti oduzimanje vlasništva vlasnicima? Mnogo pitanja, razumevanja i razuma malo il nimalo.

foto preuzet sa interneta

Marina Mo

By dobrica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *