OPŠTINA LEBANE, TROVANJE I AVENIJA ZAMENILI PROGRAM MERA ZA SMANJENJE POPULACIJE BESKUĆNIH PASA.

Za Glas Javnosti je govorio Goran Momčilović iz Lebana, čovek koji se bavi problemom beskućnih pasa.

LINK VIDEA GLAS JAVNOSTI

Direktor Veterinarske ambulante nije bio zainteresovan da razgovara , pa je Glas Javnosti razgovarao sa Goranom Momčilovićem, koji je pokazao slike potrovanih pasa, što je jedna od mera rešavanja problema ove opštine. Ili se truju, ili odvoze u šume u okolini i izbacuju , ili se poziva Avenija MB, koja po svom ustaljenom običaju,( iako je ugovoreno da se psi sterilišu i vrate,što lepo zvuči na papiru, ali dogovor je prepostavljamo drugačiji) uspeva da pse pokupi i da oni netragom nestanu.

Avenija MB ne posustaje u svom pohodu na budžete opština preko leševa beskućnih pasa.U Lebanama je to 96.000 din po dolasku. Kako Momčilović tvrdi nikada se ne vraćaju. Hvataju se i vlasnički psi.

Dokle će Avenija brstiti opštinske budžete, širiti zarazu po Srbiji i mučiti životinje? I koji to dokazi još trebaju Upravi veterine da se kancerogeno prihvatilište u Novom Selu zabravi jednom zauvek?

A opštine, manje razvijene, kao Lebane… šta učiniti da human odnos prema beskućnim psima stigne i do njih, kad i direktor veterinarske stanice, ne pokazuje ni zrnce volje da porazgovara o problemu? Kako učiniti bilo šta kad predsednik opštine ne podnosi zaštitnika životinja i zašto je to tako?

Kako se pomeriti iz blata neljudskosti , gramzivosti i pokvarenosti ?

Marina Mo

By dobrica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *