OPŠTINA UB DONELA ZNAČAJNE ODLUKE POŠTUJUĆI ZAKON O DOBROBITI ŽIVOTINJA

U saradnji sa udruženjem za zaštitu životinja , Prijatelj Ub, koje je I pomenuto na Skupštini opštine, 5og marta 2021, donate su odluke, koje su značajan pomak u poštovanju Zakona o dobrobiti životinja.

Opština je donela odluku da broj vlasničkih pasa I mačaka nije ograničen, slučajući potrebe gradjanstva I savete udruženja Prijatelj Ub.

Naglašeno je da su veterinarski inspektori zaduženi za kontrolu obaveznog čipovanja pasa I mačaka, a ne komunalni. Predsednik opštine Ub je obezbedio 150 sterilizacija , a organizacija Animal Support Trust 100, što predstavlja početak masovne sterilizacije na teritoriji opštine.

Psi I njihovi vlasnici će dobiti park za šetnju I trčanje.

Bitno je da je opštinska vlast na čelu sa predsednikom bila spremna na razgovor I sugestije od strane udruženja za zaštitu Prijatelj Ub I njegovog predstavnika Marine Djordjević.

Nešto što se ne dešava često na našim prostorima, iako je po Zakonu o dobrobiti životinja opština dužna da saradjuje sa udruženjima.

Ovo je pozitivan primer I nadamo se da će I ostale opštine, umesto što su se opredelile za mučenje pasa I mačaka, njihovih vlasnika I ljubitelja životinja, naučiti da se može I drugačije. A gradjani , da se treba udružiti, biti uporan I tražiti svoje pravo. Neko mora da pokrene i inicira promene, ma kako to teško bilo.

To je jedini način da se nimalo zavidna situacija promeni na bolje.

Ub je jedan od retkih gradova , čija zoohigijena ima volontere u prihvatilištu, ima stranicu za udomljavanje pasa, dok su mnogima to mislene imenice.

Ovo je Mila, lepotica iz azila, koja se udomljava.

Marina Mo.

By dobrica

One thought on “OPŠTINA UB DONELA ZNAČAJNE ODLUKE POŠTUJUĆI ZAKON O DOBROBITI ŽIVOTINJA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *