Papir sve trpi Mrtvi ne laju a Korupcija pokriva leševe živim krečom

Papir sve trpi Mrtvi ne laju a Korupcija pokriva leševe živim krečom. Crni Davidovac Vranje.

Zato smo mi ovde. Da govorimo umesto njih.
18og oktobra je JKP Komrad Vranje u svojoj akciji hvatanja pasa beskućnika , sa užeg centra grada, sakupilo 16 pasa.
Deportovali su ih u konc logor Davidovac, Vranje, prema dokumentima koja su nam na zahtev dostavljena.
22og oktobra su aktivisti udruženja Borba za život Vranje posetili Davidovac, u koji nisu pušteni, a ispred čijih zaključanih vrata su sačinili zapisnik.
Tabla za zabranjen ulaz je postavljena, ali se boksovi vide kroz žice ograde, što je dokumentovano I u videu.

 

Video 22oktobar2016 Pasa nema
Boksovi su bili prazni, sem dva. U prvom su se nalazila dva šarplaninca a iz drugog se čulo skičanje štenadi.
Od pasa sakupljenih 18.10., njih šesnaest(16)nije bilo ni jednog.
Dok su aktivisti išli ka takozvanom azilu Davidovac, pored njih je prošao kamion Komrada, koji se nije zaustavio u azilu…Gde je otišao?
Nova akcija u toku.
Psi ne smeju da presuše.
Zatražili smo informacije od javnog značaja:
1. Od Komrada , koliko su akcija preduzeli u oktobru, koliko je pasa sakupljeno I fakturu ispostavljenu opštini za hvatanje oktobar.
2. Od RVI(republička veterinarska inspekcija) Pčinskog okruga zatražili smo da izvrše nadzor i provere dokumentaciju o primljenim psima i njihovoj daljoj sudbini.

Dobili smo sledeće:
1. JKP Komrad je fakturisao opštini 282. 222 din za oktobar mesec, Sakupljeno je 80 pasa, za 13 radnih dana. To je 2.351 euro.
2. Doo vet.stanica Vranje,azil Davidovac je sve pse primljene 18 oktobra, stručno obradila, dakle mikročipovala, sterilisala, I pustila  na lokaciju posle 15 dana. To znači da je za svakog psa obračunato po 6.000 dinara. ??????? I svi srećno vraćeni u život ????

komrad-okt-cene

rvi-davidovac

 

Ne kaže se na koju lokaciju, jer ih na staništu sa kog su uzeti nema. A nije ih bilo ni 22og oktobra u Davidovcu,iako su tada morali da budu tamo , po dopisu I fakturi.
Znamo da papir sve trpi.

Postavlja se pitanje da li su psi uopšte ikada dovedeni u Davidovac, ili su odmah u dogovoru odvedeni na deponiju, ili negde drugo? Da li su odmah ubijeni, ili ostavljeni da se negde u nekoj pustari oni koji prežive dalje razmnožavaju, na radost Komrada I Davidovca, koji će na njima opet zaraditi u novom krugu akcionog sakupljanja te „strašne pošasti“, koje grad nikako da se reši.
A sve od sredstava gradjana koji se svesno I namerno uče da mrze taj „ološ „od pasa, na kojima njihovi „dobročinitelji“, koji pomažu gradu, lepo pune svoje prljave dzepove .
Opštinska kasa je u ime humanog zbrinjavanja životinja I rešenja problema beskućnika I smanjenja populacije ojadjena za 6200 eura u oktobru mesecu.

Pomaka u humanom zbrinjavanju nema. Nikakvog. A idu novembar I decembar, nove fakture,nova hvatanja…mora da se krade I nadalje.
Pitanje humanosti nećemo postavljati. Da li su ubijeni, da li su samo izbačeni da se broj ne smanji, to ne znamo.
Znamo sigurno da ništa nije učinjeno po zakonu. I ništa za bolje sutra I opšti progres, već samo za ličnu korist.  Humanost je ubijena prljavim ljudskih šapama.
Ko je sve umešan, možemo da nagadjamo.
U ugovoru o javnoj nabavci zaključenim između grada i veterinarske stanice nema cene za eutanazije. u slučaju teško bolesnih i neizlečivih pasa. ..

Da li nema razlike izmedju zdravih i teško obolelih , il je svaka smrt ovde „gratis“ , za džabaka brajko, ili smrti nema, jer su svi mrtvi već po ulasku, sami od sebe ,  to ne znamo.
Al dobro znamo, da ovde korupcijski smrad seže do oblaka, a da svi ćute I skrivaju ga, kao da se smrad moze sakriti. Ne može i neće, ma koliko se umešani trudili.

By dobrica

2 thoughts on “Papir sve trpi Mrtvi ne laju a Korupcija pokriva leševe živim krečom

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *