PAS PREBIJEN U MANASTIRU

Monahinja iz manastira Vrdnik Sremska Ravanica izudarala napuštenog psa…
Napusteni pas star svega pet meseci koji nije pravio probleme, našao se na putu časne sestre, monahinje, kojoj je
ikona na zidu, brojanica u ruci, krst oko vrata, skromnost, skrušenost, poniznost Božijoj volji, sveća u manastiru i crkvi a uz put batina u ruci , kojom je izudarala ovo nedužno biće tako da nije mogao posle njenog deljenja božije pravde ni da ustane.


Da li je ova časna sestra jedna od retkih na svetim mestima koja nije shvatila božiju poruku , kojoj je milosrdje strano , ili je jedna od mnogih koji ne smatraju da milosrdje važi i za životinje. Da li je samo farisejski pritvorni sluga božiji? Kako je moguće da neko ko se Bogu moli izbatina nedužno bespomoćno biće do granice da ne može da hoda? Kako je moguće da uopšte podigne ruku na njega?
Zar ruka ne služi da ga pomiluje i nahrani? I koliko je takvih u crkvenim redovima? Koliko fariseja?
Kom se to Bogu mole fariseji?
Čemu reč Božija? Jer Bog ne propoveda batinanje životinja. Bar nama nije poznato.
Da li ovaj akt ima ikakve veze sa čistoćom duha, produhovljenošću , na mestu gde se živi po pravilima religije i gde treba da se zna šta u Bibliji piše?!?
Da li taj Bog, od ove časne sestre želi da nosi brojanicu i krst oko vrata i da bude dobar čovek prema sebi i drugima ili da joj brojanica služi za farisejski ukras dok batina napuštenog psa?
Čovek se zapita, kad se ogoli religiozna farsa, šta ostaje, šta se u stvari stvarno i vidi u ovakvim slučajevima i mnogim drugima. Gde je suština, čovečnost?
U ovom slučaju ostala je surovost, osoba bez srca i milosrdja.
Slučaj je prijavljen policiji, svedoci će posvedočiti o ovom nemilom, odvratnom događaju. Pas ima oko 5 meseci, preuzet je i dobio je veterinarsku pomoć. Povrede nisu katastrofalne, srećom, za ovo nedužno biće a posto je i post možda časna sestra nije bas imala previše snage da ispuca svu svoju frustraciju batinajući napuštenog nesrećnog psa.

Teško je biti pas medju mrziteljima kojih čak i po manastirima ima.

Lidija M. Ćorković

By dobrica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *