Pravda za žrtve Vršačkog azila za pse. Ne zaboravimo ! Proces istrage završen.

Proces istrage u Vrščkom azilu je završen. Kako čujemo, slučaj ide kod tužioca.

U februaru smo pisali o nezapamćenom hororu koji se desio u Vršcu, kada je pretrpanom azilu, sa više od 500 pasa, smanjena količina hrane za pse na 300 grama dnevno. Kako se tih 300 grama delilo u uslovima gde psi jedni drugima sede na glavi , nemoguće je i zamisliti. I odakle ovakva odluka da se količina hrane smanji u zimskim mesecima, a pored činjenice da iznosi javnih nabavki za hranu nisu smanjeni.

Link našeg članka iz februara

Tako je počeo pokolj gde su svakodnevno radnici nalazili ubijene pse. Uprava nije reagovala. Radnica Snežana Mikulić je slučaj prijavila, posle brojnih neuspešnih pokušaja da razgovara sa upravom i poboljša situaciju i prekine horor.

Kako navodi na njenom fejsbuk profilu, ovih dana će se završiti istraga povodom njene prijave i biće predata tužiocu. Govori to sa zabrinutošću .

link  Snežana Mikulić

Kako je uprava mogla ovo mirno da posmatra? Zašto su pokušali da ućutkaju i prikriju ovaj užas? Zašto su kao jedinu meru posle svega, preduzeli zabranu unošenja mobilnih telefona radnicima u azil, kako bi sprečili svako svedočanstvo? Da li takvi ljudi treba da upravljaju azilima, koji bi trebalo da budu spas, a ne koncentracioni logor?

I šta če reći tužilac? Da li je u Vršcu pravosudje nezavisno od uticaja sa strane???? Iskreno se nadamo da ovo neće proći nekažnjeno, kao u mnogim slučajevima.

Znamo da je sve  moguće u zemlji u kojoj pravosudje nije nezavisno,u kojoj se zakoni selektivno primenjuju i gde je pravda unižena i bačena na kolena….Nije kriv onaj ko čini zlodela, već onaj ko se usudi da ih prijavi.  Obično je tako , ali neka PRAVDA u ovom slučaju pobedi, u ime svih žrtava ljudske nebrige i korupcije. I neka azili budu mesta gde će namučeni psi nači dom, a ne mučenje i smrt.

Ovo su samo pojedini fotosi sa lica mesta, koje je dobio i tužilac. Hoće li ih videti ili obnevideti? U dokaznom materijalu ih ima mnogo više.

 

By dobrica

6 thoughts on “Pravda za žrtve Vršačkog azila za pse. Ne zaboravimo ! Proces istrage završen.

  • Šta reći. Jako sam osetljiv na ovake stvari. Ja i moja supruga brinemo se o napuštenim životinjama koliko možemo. KAŽU NE POŽELI DRUGOME ONO ŠTO NE ZELIŠ SEBI. Kažem dabogda im deca tako skapala.

  • Nisam do sada pisao jer se osećam ne moćan. Čovek je najgora stvar koju je bog stvorio na ovom svetu. Ako je čovek božiji lik ne treba mi ova vera, u crkvu nikad nisam ni verovao. Šta su oni krivi?

  • Dragana Lučić -

    ovo je nepodnošljiv bol za mene,a najveća tragedija zbog zlobe u ljudima.Trauma,koja je ostavila traga na moj život,jer životinje su meni više od života,moja porodica.Bila sam dugogodišnji volonter u Prihvatilištu za pse u Vršcu,dok me bolest nije prikovala za kuću.Oni su moje bebe,dušice,nedužni,mili..Snežana Mikulić je prevelik borac za pse,svom snagom uz njih,dan noć uz njih.Bila sam svedok godinama,ali bitku je tamo,očito vodila sama dok su drugi sklanjali pogled od nevinih duša.Najveći greh je po meni ne nahraniti i napojiti ih.Njih više nema,ali nkad ih neću zaboraviti.Pravda za njih.

  • Sramota xa ljudski rod. Uprava treba snositi posljedoce
    zbog zlostavljanja I sadizma. Trebaju platito vosoke kazne I momentalni otkaz I naravno zatvorska kazma.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *