Prihvatilište za pse pri JKP Groblja i zelenilo Smederevo ZATVORENO do daljnjeg

Prihvatilište za pse , a pri JKP GROBLJA I ZELENILO Smederevo, zatvoreno do daljnjeg… Sigurno se sećate brojnih postova I priča o Prihvatilištu za pse Smederevo. Nismo sedeli skrštenih ruku.

Od semptembra meseca traje naša prepiska sa RVI Smederevo, u vezi prihvatilišta za pse Smederevo, koje radi neregistrovano, a u vezi kojeg su postojale brojne pritužbe gradjana. Nezadovoljni odgovorom i nepostupanjem RVI Smederevo, uputili smo pritužbu Upravi za veterinu. Odgovor smo dobili 4og Novembra 2016.

Da pojednostavimo, po prijavi, JKP je bilo u periodu postupka dobijanja saglasnosti o upisu u registar Prihvatilišta. Tek tada.  RVI Smederevo nije primenila zakonom propisane mere u skladu sa svojim ovlašćenjima i dužnostima. Pritužba je u vezi ovog( ne)postupanja upućena na Upravu Veterine sa zahtevom da se slučaj adekvatno razmotri.

Dokumenta u prilogu.

 

podunavski-okrug-odgovor
Odgovor RVI Podunavskog okruga bez namere za bilo kakvim postupanjem

Prepiska i odgovor Uprave veterine , gde se donosi rešenje o neispunjenosti uslova.

Nakon toga, RVI je ponovo izvršila  kontrolu ispunjenosti uslova, a po izvršenoj kontroli donela rešenje po kome prihvatilište Smederevo ne ispunjava uslove za registraciju pa je I odbila zahtev za upisom u Registar prihvatilišta JKP Groblja i zelenilo 19.10.2016.

Dakle, Prihvatilište Smederevo nije upisano u Registar.Izdat je nalog da se svi zatečeni psi izmeste u registrovane objekte, a protiv JKP će biti podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

Koalicija za život je  odmah po primitku ovog dokumenta uputila  zahtev za evidencionom dokumentacijom zatečenih životinja, koja obuhvata sliku psa, broj čipa i objekat gde će biti izmešteni. Dok se prihvatilišta ne odvoje od JKPa, groblja i zelenila, gde im nije mesto , i dok se ljudski faktor ne izmeni, velike promene se neće osetiti. Koju dobrobit da očekujemo kad su prihvatilišta strpana u preduzeća , koja se bave pogrebnim uslugama?

Preduzeća krajnje nezainteresovana i nesposobna da se bave humanitarnim aspektom spašavanja i pomoći živim bićima.  Odakle tu prihvatilišta za pse? U kom veku je ovo smišljeno i zašto do sada niko nije pokrenuo inicijativu da se ta užasna greška, u korenu problema izmeni.

Iskreno se nadamo da će se i u slučaju „prihvatilišta“ Vet stanice Vranje, koje godinama nezakonito posluje, a do sada je tuženo i ruženo, omraženo medju svima,  postupiti isto. Za ovo lažno prihvatilište , je  pritužba napisana mnogo ranije, kao i zahtev za zakonsko zatvaranje, ali iz nekih, sumnjivih razloga, ono još uvek nedotaknuto nezakonito nastavlja da “ posluje“. Ko to blokira sprovodjenje Zakona kada je u pitanju Veterinarska stanica Vranje? Ako Zakon vredi za Smederevo, zašto ne i za sve ostale? 

Ni po babu, ni po stričevima, neka bude po Zakonu i po pravdi. Za sve istoj. Samo tako ćemo se rešiti korupcije, najgore od svih, one koja koristi bespomoćne , nemoćne da se protive i govore.

I ne zaboravimo, razvoj jednog društva se meri odnosom prema nemoćnima. A gde smo to mi? Nećemo Korupciju nad nedužnima, hoćemo Pravdu i Zakon , koji postoji i koji ih štiti. Očekujemo odgovore i pratimo zakonske rokove.

 

A ovako se reklamira preduzeće koje se smatra kompetentnim za brigu o živim bićima, psima. Nisu jedini. JKP i azili NE IDU ZAJEDNO. OVDE PSIMA NIJE MESTO. 

new-doc-15_2new-doc-15_1

 

By dobrica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *