PROŠLA GODINA. 2021.

Prošlu godinu obeležili su incidenti kojima su kumovali vlasnici Avenije MB I njihovi radnici, trovanja po mnogim gradovima Srbije bacanjem otrova na javne površine, brojni slučajevi zverskog mučenja pasa i mačaka do smrti,  slučaj Ub, Beograd i mnogi drugi, a onda su usledili protesti zbog nepoštovanja Zakona o dobrobiti životinja, mrtvog slova na papiru, u NIšu, u Loznici, na Ibarskoj magistrali.

Održani su sastanci u Upravi veterine, gde je odglumljeno razumevanje problema od strane nadležnih I nije promenjeno ništa. Uprava veterine je svesna situacije, ali očito nema nameru da poduzme ništa. Baš ništa. Vlasnik Avenije MB nastavlja I dalje da sklapa brojne ugovore sa opštinskim moćnicima, novac se presipa iz budžeta opština u private džepove, psi ubijaju, a papiri o srećnom udomljavanju (iza duge) falsifikuju .

Svaki pokušaj razumnog rešenja problema beskućnih pasa I mačaka na ulicama Srbije se odbija o zid gluvih I autističnih institucija koje decenijama ne rade svoj posao, a u kojima rade beskvrna stvorenja. Sav teret je pao na pojedince I udruženja kojima ponestaje snage , a o finansijskim sredstvima I da ne govorimo. Entuzijazam I empatija, ljudskost ih pokreću još uvek. Dokle ovako?

Svako ko se pojavi u prihvatilištima, a hoće bolje, doživljava mobing I maltretiranje. Srbija se davi u negativnoj selekciji.

Za medije ovo I nije neka tema. Uvek ima nešto važnije, sem kad dobiju priliku da prave paniku I urlaju Psi izujedali …….

Prilično crna godina, ali bolja od prošlih, zbog  povezivanja pravih aktivista I zajedničke borbe za bolje društvo, humanije, ljudskije. Samo tako, ujedinjeni možemo dalje, jer polja na kojima treba delovati su brojna I borba zahteva mnogo rada I dobar, dugogodišnji plan.Idemo dalje, ne odustajemo, nećemo dozvoliti da nas bilo koji panj izbaci iz koloseka.

Ujedinjeni za životinje , koje umiru bez glasa, jer jedno nesposobno , egoistično I kratkovido društvo ne zna bolje. Mi znamo bolje I hoćemo bolje.   

 

Marina Mo

By dobrica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *