PROTEST PROTIV AVENIJE MB.  MIOMIR STEVANOVIĆ POKAZAO PRAVO LICE .

 Gradjani koji se već godinama susreću sa surovošću prema beskućnim životinjama  od strane po zlu poznate firme Avenija MB, su 28.4.2021. održali protest pred šinterajem u Novom Selu. Povod je bio nezakonito hvatanje pasa u Smederevskoj Palanci, gde je veterinarska inspektorka morala da pita predsednika opštine da li sme da radi svoj posao, gde su psi natrpani u već poznatu dušegubku jedan na drugog, gde inspektorka nije intervenisala po zakonu, gde je radnike Avenije MB obezbedjivala policija. Za verovali ili ne, u civilizovanim zemljama.

Razlozi su bili, nezakonito hvatanje beskućnih pasa od 2013 god. , mučenje pri hvatanju, bahato ponašanje i vredjanje gradjana, netransparentnost u radu i kršenje zakona.

Udruženja i pojedinci su na Upravu veterine poslali brojne zahteve za veterinarskom inspekcijom, kako bi se konačno utvrdila prava istina o onome što se dešava iza žice, iza koje ulaska nema nikome, sem zaposlenima, a iza koje se svakodnevno čuju urlici i lajanje, što i komšije potvrdjuju. Dovoljno je samo videti transport pasa bačenih jedne na druge, od kojih mnogi ne prežive put od preko 200 km ponekad, pa da normalnom, humanom čoveku pozli. Ali mnogi pomažu sve ovo , svojim nepostupanjem i ćutanjem. NIšta nije zakonito, al se svi odgovorni prave da jeste.

Veterinarski inspektor je izašao na teren, ali ni njemu, ni predstavnicima protestanata, nisu dozvolili ulaz Nenad i Miomir Stevanović, otac vlasnika firme. Kako je moguće da se ne dozvoli ulaz veterinarskom inspektoru? Šta je to što ničije  oči ne smeju da vide ?

Miomir Stevanović, otac vlasnika Nenada, koga aktivisti udruženja za zaštitu pasa dobro znaju kao osionog, bahatog, još od susreta sa njim kada je radio kao šinter , je u besu pokazao svoje pravo lice. Uzeo je lopatu i udario njome Sanju Milovanović, koja je zadobila povrede. Intervenisala je policija, ali ga nije privela. Momir Stevanović nije priveden. Veterinarski inspektor nije ušao u objekat. Ući će kad nestane sve što ne bi bilo zgodno da se vidi.

LINK VIDEA

Uprava veterine godinama ćuti na prijave, sudovi odbacuju tužbe, vreme je da se ovo klupko zla obavijeno oko beskućnih pasa, koji su svakako zlatne koke , kako za mnoge opštine, koje sa Avenijom saradjuju, za samu Aveniju MB, a možda i za neke druge, kojima imena ne znamo. Ali otkriće se.

Neće se stati. Dosta je zla. Dosta je maltretiranja , ne samo pasa, već i svih koji su ljudi u duši i srcu.

Više o ovoj firmi može pročitati na sledećem linku ,a i u kategoriji koja im je posvećena.

Marina Mo

By dobrica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *