Protest STOP BRUTALNOSTI

Sutra je ponovo PROTEST STOP BRUTALNOSTI, koji će se održavati dok se ne uoče promene  nabolje . Održaće se u Beogradu 07 februara 2016, u 14,45 na Trgu Republike. Povod za protest je mučko i surovo ubistvo psa, kom su baš za proslavu Nove godine, kao veselje nekim bolesnim umovima, privezane oko vrata petarde i  zapaljene. Surovo zlodelo sa predumišljajem. Ubistvo pitomog psa koji je mašući repom otišao u smrt.

Ovo je samo jedno u nizu brojnih svakodnevnih zlodela prema životinjama, koja u Srbiji ne nalaze na mnogo saosećanja, ni medju onima koji treba da se založe da se ovi zločini kazne, a ni medju većinom naroda.

Po ulicama se nekažnjeno prosipa otrov, sa namerom da se psi i mačke otruju, mučenja , prebijanja, ubijanja ne prestaju. Retko ko ovo pomene, sem Udruženja za zaštitu i onih koji su SVEDOCI MUČENJA I UBIJANJA, SVEDOCI  ljudske bahatosti, treniranja moći na slabijima od sebe.Teško je opisati noćne more koje oni imaju i sa čim se susreću.

Dok opštine plaćaju ogromne cifre za prave i lažne ujede beskućnih pasa, nikoga ne zanima, da li je ovim ljudima možda nanesena psihička bol, koja bi mogla da se nadoknadi samo zainteresovanošću zajednice da se stane na put zlim, bahatim ubicama, i ne samo životinja.

Nažalost, mnogo je onih koje svedočenje mučenju i ubijanju psa ili mačke, uopšte ne bi uzbudilo ni najmanje. Bespotrebno je ponavljati kako takvi monstrumi, svoja zlodela nastavljaju i šire i na mučenje ljudi.

Ako to odgovorni ne shvataju, ako to nadležne ne zanima, onda  je suvišno bilo šta reći.

Ali oni koji shvataju i znaju da je butalnost, nekažnjena i samim tim prećutno podržana, velika opasnost za svako društvo, moraju da dignu svoj glas PROTIV.

Ovo nije normalno i ne sme da bude svakodnevnica, ma šta primitivci i divljaci koji ovo odobravaju i na šta ćute,  mislili.

STOP BRUTALNOSTI

 

Interesantno je da se u isto vreme promoviše jedna druga brutalnost. Najavljuje se Kobasicijada, u okolini Novog Sada, ali sa jednom novinom , koju je organizator ponosno i samouvereno istakao, a to je JAVNO KLANJE SVINJE , nastupa grupa koljača iz Turije,  koje će privući medjunarodnu publiku, kako je izjavio, a novine bez i trunke zgražanja prenele. Na propratnoj slici je NOŽ na kome piše XXV kobasicijada. Ovo će sigurno privući pažnju medjunarodne publike, ali u negativnom smislu. Pitamo se da li je ovo zaista moguće?? Jeste. Ako jeste, ko su ti monstrumi , koji su ovo mogli da smisle?? Da li će ova ideja biti odobrena?

Gde mi to i sa kime okruženi živimo?????

noz i kobasicijada
ZAR NOŽ SA UTISNUTIM XXV KOBASICIJADA??  NOŽ.

 

Organizatori Protesta Stop Brutalnosti treba da objašnjavaju pri prijavi protesta Upravi za javni red i mir, ko će doći, da li će doći, a šta ako…. ko, gde, a šta ovo, a šta ono…..

Da li će to pitati i grupu Koljača, ili JAVNO KLANJE SVINJE NE REMETI JAVNI RED I MIR ??

Možda je to deo velikog hepeninga DAJTE NARODU HLEBA I IGARA.  I KOBASICA.

 

Pozivamo sve da dodju na PROTEST STOP BRUTALNOSTI  i  javno ukažu na postojanje zla u našem društvu,čiji počinioci prolaze nekažnjeno, a pretnja su SVIMA.

Nivo razvoja jednog društva se meri odnosom prema slabijima od sebe. Nekažnjavanje brutalnosti predstavlja njeno odobravanje, što se uvek pogubno odražava na celu zajednicu, jer ZLO nije sklono da stane samo od sebe. Širi se do neslućenih razmera.

Probudite se. !!!!! OPASNOST JE TU. !!!

LINK EVENT STOP BRUTALNOSTI

 

 

 

By dobrica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *