PSI I MAČKE ZA RUČAK U ZRENJANINU

Link videa Kineski radnik skida kožu ubijene mačke .

Da li je vlada Srbije dovela kinesku firmu Ling Long sa kineskim radnicima, da reše problem napuštenih mačaka i pasa u Zrenjaninu tako što će ih pojesti? Ovo je gorki , užasni crni humor.
Ne ulazimo u razloge zašto radnici žive u neljudskim uslovima, postoje insititucije koje bi trebale time da se bave, koje su dopustile kineskoj firmi da na teritoriji Srbije radi šta hoće.
Ulazimo u temu koja se nas tiče, a to je zaštita životinja, koja Min Poljoprivrede i Upravu veterine, kao i veterinarske inspektore zanima samo ukoliko se radi o bolestima koje se mogu preneti na ljude. Ostalo ih očito ne interesuje.

Divljački običaj jedenja pasa i mačaka, nad kojim se ceo civilizovan svet zgražava i protiv koga se bori je donesen u Srbiju , da je predstavi sada kao zemlju totalnog propadanja. Umesto da se krećemo ka pozitivnim vrednostima, mi se unižavamo.
Da li je ovo moguće, pitamo se. Jeste, moguće je. Zakon o dobrobiti životinja postoji od 2009, sada je 2021 i svedoci smo ovog užasa, medju svim ostalim užasima.

Za tranžiranjem mačke na gradilištu sledi odvodjenje pasa iz grada

Nije daleko vreme kad će neki radnici iz Ling Longa početi da se otimaju sa šinterima za sveže meso pasa i mačaka. Po objavi Bogdana Tomašev počeli su i javno da skupljaju i vuku pse sa ulica. Ne zanima nas kako se uprava firme Ling Lon u Zrenjaninu ponaša prema svojim radnicima, za koje se tvrdi da su zatvorenici doveženi iz Kine i šta jedu. Ali u Srbiji se pseće meso ne jede.
Svi znamo da je proždiranje psećeg mesa u Kini još uvek veliki biznis, koji i pored miliona potpisa i apela vlastima, ne može da se iskoreni, ali nismo ni slutili da će se to prljavo blato preliti i na ulice Srbije, gde mučitelja životinja imamo na angro, ali ne i psećih kanibala. Sada smo i to dobili. Ovo je kažnjivo zlodelo po Krivičnom Zakonu Srbije i svako ko ovo vidi mora da pozove policiju. Policija koja se na poziv ogluši, mora da odgovara.

Marina Mo

By dobrica

3 thoughts on “PSI I MAČKE ZA RUČAK U ZRENJANINU

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *