PSIHOPATA PREBIO PULINA I OSTAVIO U VEZANOM DŽAKU

U OVOM DZAKU JE NADJEN MUČENI PAS

Zločini nad životinjama, u ovom i u mnogobrojnim drugim slučajevima- psima, su postali svakodnevnica Srbije. Crna hronika kojoj se kraj ni ne nazire.

Ova nesretna duša je pronađena u zatvorenom džaku na putu za Plavu Banju , Kikinda…. vezane žice oko vrata, izudarana, strpana u džak koji je dobro zavezan, da ugine u užasnim mukama. Pas, ženka pulina, je prebačena kod veterinara i nadamo se oporavku. Bar fizičkom, jer što se psihe tiče, teško je reći. Možemo samo da slutimo kroz kakav je pakao prošla. Od ruke nekoga ko pripada ljudskom rodu. Našao ga je Dragoslav Stojkov, čovek u pravom smislu te reči i nekako je pas dopremljen kod veterinara koji je bio dostupan u neradne sate, Dr Goran Mijalković u Kikindi. . On kaže: Ovo nije čovek , za mučitelja. Pas ima povrede glave od batinanja a od straha je sebi pregrizao jezik. Odatle sva krv.

Prebačen je u Novi Sad, na veterinu. U stanju šoka je.

Brigu o psu je preuzelo udruzenje Luna.

Poznato je i dokazano da su ljudi koji ubijaju i muče životinje psihopate ili šizoidne ličnosti sa izraženim manijakalnim sposobnostima. Nepisano je pravilo da onaj ko povredi životinju sutra može da naudi čoveku, detetu. Vrlo je tanka linija između… Za ovakav model ponašanja uzroci se mogu naći i u genima, ali i baznom vaspitanju i okruženju tog nasilnika, psihopate. Zlostavljanje, ubijanje životinja predstavlja oblik fizičkog sadizma a to je za sadistu svojevrsni izvor patološkog zadovoljstva. Destruktivnim aktima prema životinjama psihopata kroz takva dela ispoljava vrlo često ne samo svoju pravu patološku prirodu, nego i na nedužne životinje prenosi svoju bolesnu sadističku strast koju oseća prema drugim ljudima, a koju iz straha od konsekvenci nije spreman da prema ljudima iskaže. To su šizoidne, psihopatske ličnosti jer takva kreatura će kad tad pomisliti da ako je život jedne životinje bezvredan – tako je i ljudski život isto bez ikakve vrednosti.

Šta kaže zakonsko slovo ;

Ko, kršeći propise, ubije, povredi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine. Zakon o dobrobiti životinja propisuje da će se novčanom kaznom od 100.000 do 1.000.000 za prekršaj kazniti pravno lice ukoliko zlostavlja životinju. U članu 85. se kaže da će se novčanom kaznom od 5.000 do 50.000 dinara kazniti za prekršaj osobe koje zlostavljaju, zanemaruju ili ubiju životinju.

Inače, prva kazna u srpskom pravosuđu za ubistvo životinje izrečena je početkom jula 2007. godine kada je na tri meseca zatvora osuđen Miroljub Savić (64) iz okoline Ljiga jer je iz osvete ubio psa Mitu, a zatim ga vezao za branik kola i vukao ga nekoliko kilometara a onda ostavio na deponiji.

Može li se naci izlaz iz ovog mučnog i mračnog tunela? Može li?!? Da li ima i u nama krivice za neadekvatnu reakciju odgovornih ustanova….?!? Ima!! I te kako da ima!!

Šta mi možemo u ovakvim i još gorim slučajevima da uradimo, a da to nisu samo kletve po komentarima, stikersi plačkonja i tugomirčića, promatranje iz prikrajka,zašto i koje je udruženje ovo objavilo, a gde je u toj priči moje mesto jer sam ja naj naj u svemu i svačemu po pitanju životinja , a što bi me pa to i zanimalo,nije moja opština, nema slave i zasluge samo meni i nikom drugom itd.

Dakle, šta možemo ,DA LI UOPŠTE MOZEMO ZAJEDNO DA URADIMO I PROMENIMO OVAJ HOROR TRILER HOLOKAUST?

A naravno da možemo, ALI kada mnogima baza,JEDAN JEDINSTVENI CILJ zbog kog su osnovani bude ZAŠTITA ŽIVOTINJA i to postane sve ono najvažnije,važnije od sopstvene promocije i ego igara i igrica.

Možemo li da uradimo nešto BEZ LIČNE KORISTI i bez SUJETNIH igri bez granica…?!?

Može li život ovih nesretnih bića da bude jači od svih ličnih grabeži za parama, slavom, samo dokazivanjem i dokazivanjem,nekim trivijalnim kompleksiranim pijedestalom….

MOŽE LI…?!? JER SITUACIJA U TRETMANU NAJBOLJEG ČOVEKOVOG PRIJATELJA JE ALARMANTNA. MI ŽIVIMO MEDJU STOTINAMA PSIHOPATA, MUČITELJA KOJI MUČE I UBIJAJU SVAKI DAN, SVAKE SEKUNDE.

Lidija M. Ćorković

By dobrica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *