SELO ODOROVCI DIMITROVGRAD.SLUČAJ NEODGOVORNOG VLASNIŠTVA SINIŠE MANOJLOV.

POST OBJAVLJEN NA FEJSBUK MREŽI 14.01.22.

LINK POSTA

U postu objavljenom na fajsbuku 14 jan 22 Marko Ražnjatović je opisao jezivu priču o maloj kujici koja čitav život provodi na lancu u poluraspadnutoj kućici, bez ikakvog načina da se zagreje na temperaturama ispod nule. Našao je skoro zaledjenu, potpuno zapostavljenu od takozvanih vlasnika, polupokretnu , bez hrane i vode, vezanu. Oslobodio je lanca, ali se pas vratio pred svoja vrata. Nakon toga je uzeo  i odneo da je ugreje u svoj dom.

Neodgovorni vlasnik psa je Sinisa Manojlov. Selo Odorovci,vlasnik prodavnice u Dimitrovgradu, preko puta stare pijace, kako piše Marko. Pošto je post objavljen, na vratima Marka se pojavila policija sa vlasnikom, koji je Marka izvredjao I pretio mu, a psa su vlasnici uzeli, strpali na pod kola I otišli. Policija nije došla u kontakt sa veterinarskim inspektorom, pas nije pregledan, a Marko je upozoren da ubuduće kontaktira policiju.

Marko tvrdi da kujica ima povrede od lanca kao I izraslinu sličnu tumoru.

Čime je vlasnik dokazao svoje vlasništvo nad psom? Da li je pas čipovan? Da li je policija obavestila veterinarskog inspektora? Na osnovu čega je pas vraćen a da niko nije napravio zapisnik u kakvim uslovima živi? Da li je sudija zaista naložio da se pas oduzme I na osnovu kojih podataka? Da li je iko pomislio na Zakon o dobrobiti životinja  I primenio ga? Očito da nije.

Pas je vraćen u iste uslove u kojima je I živeo. Kako je to moguće 13 godina posle donošenja Zakona, da se on ne primenjuje? Da li je moguće da ni sudija, ni policija , nemaju pojma o njegovom postojanju? Da li je ovo uslovni smeštaj usred zime?

Mi smo podneli 16.1.22. zahtev da se izvrši hitna veterinarska inspekcija. Jedino čega se plašimo je da nesrećna kujica, kojoj ni ime ne znamo, ako ga uopšte ima, ne doživi život u boljim uslovima.

Ovakvih slučajeva je mnogo, zahvaljujući nepoštovanju Zakona. Takozvani vlasnici koji iskorišćavaju svoje pse kako bi prodavali štence, ne brinu I ne zanima ih hoće li ti psi koji im donose gomilu novca, dočekati jutro smrznuti ili ne. Sud ih obično oslobodi svake krivice, čak I kada su dokazi tu, jer su u našem društvu još uvek sve to samo džukele za mnoge koji sebe drsko zovu ljudima, a Zakon nije bitan. Umesto kazni, mučitelji su slobodni da nastave svoje divljačko mučenje i profitiranje na psima.

Marina Mo

By dobrica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *