SMRTNA UVREDA

ZAŠTITNIK GRADJANA POKREĆE REM

MINISTARKA GRADJEVINARSTVA ZGROŽENA

Zaštitnika gradjana nije pokrenulo konstantno nasilje , propagiranje nacionalizma, etiketiranje političkih protivnika, orgijanje u rijalitiju na TV Happy, koje je sprovodi godinama, da pokrene postupak kontrole rada te TV sa nacionalnom frekvencijom, ali krave jesu.

I to ne bilo kakve krave, već one o čijem osemenjavanju govori Uroš Davidović u emisji koja se sada zove Bolja zemlja. Nekada se zvala Dobra zemlja, u kojoj je naveliko veterinar, a sada novinar Uroš sprovodio podjarivanje hajke na beskućne pse, što sada i nadalje radi na svojoj facebook stranici Dobra zemlja.  

U svojoj emisiji, govoreći o uspešnosti osemenjavanja krava, dao je savet kako bi se i lekari koji se bave veštačkom oplodnjom žena mogli ugledati na rad veterinarske struke u ovoj oblasti ,  otići na kurs na fakultet veterine, pa bi natalitet porastao, a i troškovi bi bili manji.

Nama je zanimljiva ta osetljivost na poredjenje sa životinjama, tako mrska i strašna i ne bi da raspravljamo o reproduktivnom sistemu ženskih jedinki ljudskog roda, tj žena sa ženskim jedinkama kravljeg roda, tj kravama. A ni veterinar, novinar Uroš Davidović, nam baš nije simpatičan.

Ono što mnogo govori o položaju životinja u našem društvu je ta bura koja se digla oko ovoga i strašna uvredjenost pojedinih , koja je dovela do toga da se oglase Poverenik za rodnu ravnopranost, Zaštitnik gradjana , Ministarka Gradjevine, a verovatno uskoro i mnogi drugi. REM, na primer.

Orgijanje u Parovima, prosipanje prostakluka , divljaštvo, ništa nije bilo dovoljno da se REM uznemiri, ali eto, KRAVE i ŽENE se ne smeju porediti, pa makar bilo reči i o veštačkom osemenjavanju, koje je kao ideja u slučaju krava, monstruozno. Bar za nas, kojima je stalo do njihove dobrobiti.

Ovo je divan primer u kakvom su položaju životinje, koliko ih naše društvo smatra prljavim, odvratnim, vrednim samo gnušanja i iskorišćavanja do krajnjih granica. I nemoj da bi neko slučajno rekao da imamo bilo šta zajedničko sa njima. Nikada.

Imamo čitav niz uvreda povezanih sa životinjama:

Crkni ko pas. Glupa ko krava. Ovco jedna. Džukela ti mama. Životinjo prokleta. Svinjo prljava. Magarčino!   Itd.itd.

Pa kako onda možemo, tako uzvišeno suptilni i divni, prava ljudska bića, a posebno na TV Happy, koja je tako duboko misaona, umna, da se poredimo sa životinjama, koje nisu sisari kao i mi, nemaju reproduktivni sistem kao i mi, nemaju matericu i jajnike kao i mi, kako da se poredimo? Ni slučajno.

I zato će REM da se pozabavi kontrolom zakonitosti rada gore pomenute TV. Ništa nikada nije strašnije ni rečeno ni uradjeno.

Dobro je što će se pozabavati zakonitošću rada TV Happy, odavno je trebao.

Hvala vam, krave namučene po svim poljoprivrednim dobrima! Pokrenule ste proveru rada jedne TV sa visoko obrazovnim programom, a konačno je i gospodin Uroš rekao nešto što i nije bilo tako zlobno prema životinjama, kao obično. Koliko je bilo pametno, nije na nama da sudimo.

Koliko primitivizma caruje ovim prostorima, prosudjivaće neke druge generacije, nadamo se !!

By dobrica

One thought on “SMRTNA UVREDA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *