Stočno groblje leglo zaraze selo Mošorin Srbija

 

Foto uz ovaj post nije iz Mošorina, ali je situacija na terenu bila mnogo gora. Sve je u video zapisima.

Članovi udruženja Animal Rescue Serbia su pošli u spašavanje pasa, za koje su saznali da se nalaze ubačeni u jamu predvidjenu za ubacivanje leševa stoke.

Ono što su zatekli prevazilazi svojim užasom i najgore scene iz filmova strave i užasa.

Leševi krava, ovaca, konja u poluraspadanju ležali su svuda okolo. Nepokopani. Bačeni tek tako. A u jami su bili preplašeni psi i mali štenci. Muve i smrad svud uokolo. Ali reči su suvišne, pogledajte sami.

Link sa sajta Animal rescue Serbia Prva faza spašavanja

Link sa sa web sajta prva.rs

Pošto se ovaj užas proširio internetom, nekim čudom su stigla vozila i raščistila teren. Koliko dugo je ovo leglo zaraze postojalo u ovom stanju , a da nikoga od odgovornih nije zabrinulo?

Ko će da odgovara za ovo leglo zaraze koje se naziva stočnim grobljem? Gde je predsednik opštine, zaštita životne sredine, gospoda iz ekoloških krugova? Nismo još čuli da se na grobljima ostavljaju nezakopani leševi. Čak ih i plemena koja nazivamo divljacima prekrivaju kamenjem, spaljuju ili zakopavaju.
Ovo je Srbija , selo Mošorin, opština Titel, 21 vek. Ne samo što se smrad leševa i zaraza širi svuda, već se u rupe ubacuju i psi. Živi psi. A koliko još ovakvih mošorina ima po Srbiji?  Da li je moguće da ovoliko zla postoji, neodgovornosti, nezainteresovanosti ?

Ko je ubacio nedužne pse u jamu ? Nisu uskočili sami. Ima li Predsednik opštine nešto da izjavi ili će i ovo proteći kao sve ostale zataškane i prikrivene prljavštine, čiji smo svedoci ?

Link Čišćenje terena  

Neodgovornost, drskost, nesposobnost odgovornih, koji sede na mestima na kojima im nije mesto. Uz koju ide i neodgovornost meštana i krajnja nebriga za okolinu u kojoj žive.

By dobrica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *