TRADICIONALNO BACANJE ŠTENADI GDE GOD STIGNEŠ. Velika Plana.

#UDOMINEKUPUJ#

Kada će prestati ovo primitivno, surovo i gnusno ponašanje , ovo zlo velikih domaćina , velikih domaćica, velikih gospodja , gospode, koja sasvim sigurno ide u crkvu i glumi božije sluge, dok okolo seje zlo ?

Broj izbačenih , tek rodjenih štenaca , širom Srbije , se ne zna. Samo ih nalaze zaštitnici životinja i više ne znaju kuda s njima, ni kako. Još jedno leglo nadjeno je u Velikoj Plani i naravno, gde bi, nego kod Sanje Milosavljević u Mrvicu. Kako održati štenad bez majke u životu? Teško. Da li o tome misli taj ljudski ološ koji sebi dozvoljava da kuji uzme tek rodjenu štenad, baci ih gde god ga ne vide , i eto, rešio problem. Do sledećeg puta. To je lakše nego sterilisati kuju, nego raspitati se ima li besplatnih sterilizacija, nego zamoliti za pomoć ako se nema novca. Samo je ološu tako lakše, ne i ljudima. I nije neprimereno takve nazivati ološem, jer to ljudsko biće ne može da uradi. Može samo neljudsko surovo djubre. Štenci umiru satima, smrznuti, gladni. Od njihovog plača se ljudima koža ježi a srce kida. Ne i onima koji su ih odvojili od majke. Oni mirno spavaju i smatraju sebe dobrim ljudima.

Da li bi ti isti , koji ovo rade, voleli da gledaju svoju decu , golu u snegu, na kiši, vetru, kako umiru od gladi u nekom žbunju, na deponiji, tek rodjenu? Ili je užasan greh uporediti tek rodjene ljudske bebe sa tek rodjenim psećim bebama? Da li im je na propovedi u crkvi pop rekao Ne ubij! Il se to ne odnosi na štence, njih možemo ubijati ?!

Teško je zamisliti šta se dešava u malim mozgovima ovakvih zlih monstruma. Izmedju ostalih moralnih zakona, ovo je i krivično delo, kažnjivo po Krivičnom zakonu. Ali, to retko ko zna i hoće da zna. Jedini način da se ovo zauvek spreči, pošto od obrazovanja ovakvih nema koristi, niti je to moguće , jeste da svaki pas bude obavezno čipovan, da se na nesterilisane plaća porez, da se svako udari po džepu , pa će možda ovo zlo prestati.

Za sada, idemo tako i skupljamo nesrećne male štence po kantama, deponijama, žbunju, rekama , uz auto put, na svim mogućim i nemogućim mestima. Ovi štenci će porasti, ako bude bilo sreće, pa prežive, pa vas pozivamo da pokažete svoje interesovanje i udomite. Nalaze se u Velikoj Plani, Udruženje Mrvica. #UDOMINEKUPUJ#

Marina Mo

By dobrica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *