Uloga Uprave veterine u prikrivanju nezakonitog postupanja republičkih veterinarskih inspektora

Sva Udruženja za zaštitu životinja, svi pojedinci, koji se obraćaju Upravi Veterine Srbije, nailaze na jedan neprobojan zid, neprijateljski nastrojen, gde kao da govorimo raznim jezicima, ne razumemo se, ne podržavamo se, nismo na istoj strani. Veoma čudno, jer, Uprava veterine bi, bar po svojoj ulozi , opisu, delatnosti, trebala i da bude ono za šta se izdaje.

Časna ustanova, koja štiti Zakon i samo Zakon i pridržava ga se. Ono za šta se i mi zalažemo. I što očekujemo od predstavnika, veterinarskih inspektora, na terenu. Trebali bismo da budemo na istoj strani, zar ne ?

Izgleda da nije tako. I naravno, u sve to sumnjamo, pitamo se, teško je poverovati, dok zaista i ne dobijemo i dokaz da smo mi strašne baba roge, koje ometaju nesprovodjenje Zakona, koje oni zdušno podržavaju. Podržavaju svoje nesposobne i neuke , podobne veterinarske inspektore, koji opet, rade na nesprovodjenju zakona, nepostupanju i prikrivanju koruptivnih delatnosti javnih komunalnih preduzeća, takozvanih zoohigijena i svih ostalih. Kao da je poenta u neradu i laganju. Zašto?

Zašto je to tako, tužno je pitanje bez odgovora, sem nagadjanja, da su se i oni snašli u zemlji korupcije, gde sve, pa i nepostupanje po zakonu ima svoju cenu.

Dakle, u vezi slučaja krava, koje su opet izbačene na sneg, a već smo to prijavljivali i vraćene su takozvanom vlasniku, obratili smo se opet , veterinarskom inspektoru Pčinskog okruga, Biljani Djordjević.

link te priče i svih dopisa

Sa njom već imamo istoriju slučajeva prijava prihvatilišta Davidovac Vranje, Grada Vranja za nepostojanje i nedonošenje Programa mera za smanjenje populacije beskućnih pasa, gde nikada, ali nikada nije zahtevala postupanje po zakonu i nije donela ni jednu jedinu meru na tu temu. Dobijali smo i do sada umesto odgovora, mejlove namenjene drugima, o mleku, na koje se nismo obazirali. Mislili smo, u redu, greška.

A sada smo, na zahtev da potvrdi prijem naše Prijave, dobili , greškom od Biljane Djordjević, prosledjen mejl načelnika Odeljenja za poslove Inspekcijskog nadzora i kontrole, Zorana Ivanovića, koji je bio popriličan šok.

upr vet na vet insp vranje

U instrukcijama Biljani Djordjević, veterinarskom inspektoru Pčinjskog okruga, izmedju saveta o postupanju vezano za predmet krava u selu Alekince, Surdulica, gospodin Ivanović obaveštava inspektorku  „ Pogledaj šta vam spremaju!“ , sa kopijom linka sa naše facebook stranice sa postom u kom opisujemo nezakonito hvatanje pasa od strane zoohigijene Komrad Vranje.

Stvarno, šta mi to spremamo? Da li smo mi teroristička organizacija koja sprema nešto jadnim veterinarskim inspektorima?  Pa mi samo tražimo postupanje po Zakonu. Zar je to spremanje nečega i odakle takav komentar jednog načelnika odeljenja za inspekcijski nadzor????????

Na čijoj je on onda strani i koga zastupa? Čije interese ? Bezakonje? Korupciju? Genocid pasa? O čemu se ovde radi ?

Izgleda da se, a to je evidentno, štiti neznanje, nepostupanje i nezakonito ponašanje republičkih veterinarski inspektora, a moramo primetiti i da se stvara atmosfera u kojoj smo mi, Udruženja i veterinarski inspektori na različitim stranama, što nije za pohvalu.  Od takvog stava napredka ne može biti.

Zašto je tako?  Šta to mi spremamo? Nešto loše ? Kome?

Borimo se , iz želje za humanošću, boljitkom ove zemlje, niko nas ne plaća, trošimo svoje vreme i snagu , za sve ono, što bi oni, kao državni, plaćeni službenici, u službi naroda, tj nas, morali i praktično da se zalažu, da postupaju po zakonima ove države.

Da razmatraju pritužbe , koje šaljemo od juna 2016, u vezi nepostupanja RVI Pčinjski, u predmetu tada neregistrovanog objekta takozvanog Prihvatilišta za pse, u vlasništu Vet stanice Vranje, Davidovac, koji je godinama tako radio i ubirao milionske prihode. Bez rešenja Ministarstva. Na to nismo dobili odgovore, ali smo evo NEKO KO NEŠTO SPREMA.

A ŠTA SADA SPREMAMO? KADA JE NEZAKONITO UVEDENA AVENIJA MB U VRANJE? HOĆEMO LI DOBITI IJEDAN ODGOVOR NA NAŠE DOPISE ILI UPRAVA VETERINE IMA PAMETNIJA POSLA? DA ŠTITI NEČIJE TUDJE, NEZAKONITE INTERESE? DOK SE NEZAKONITI GENOCID NAD PSIMA NASTAVLJA, A KORUPCIONAŠI UBIRU MILIONE EURA NA NJIHOVIM KOSTIMA I KRVI.

Marina Mo

By dobrica

One thought on “Uloga Uprave veterine u prikrivanju nezakonitog postupanja republičkih veterinarskih inspektora

  • Ivanović je vrlo „uvežban“ u davanju instrukcija kako preduprediti udruženja da dokažu njihov nerad i zlo koje pokušavamo da sprečimo.
    Već je delio savete šefovima Upravnih okruga, kako nas dezinformisati i zbuniti u vezi obaveze Avenije mb i Aze doo da poseduju dokumenta o psima koje razvoze duž Srbije, od severa do juga, javnim putevima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *