UPRAVA VETERINE NEMA NAMERU DA ZATVORI PO ZLU ZNANO TZV PRIHVATILIŠTE AVENIJE MB.

SVIMA SVE JASNO, AL IGRANKA BEZ PRESTANKA TRAJE.

Koalicija za život obratila se nakon sastanka u Upravi veterine, Zahtevom za zatvaranje objekta prihvatilišta u Novom Selu koji je u vlasništvu Avenije MB, nadležnom veterinarskom inspektoru Danijeli Šaponjić .

Nakon višegodišnjih nezakonitih postupanja u Novom Selu, smatramo da nema više potrebe ni razloga upućivati Zahteve za vanrednim kontrolama, već objekat treba i mora da se usled neotklanjanja nezakonitosi odmah i neizostavno zatvori kao i da mu , pošto i nije registrovan u skladu sa Pravilnikom o uslovima koje treba da ispunjavaju prihvatilišta i pansioni , treba oduzeti broj u Registru Uprave veterine.

Na taj Zahtev, dobili smo sledeći odgovor od Uprave veterine, u kome se govori o inspekcijskom nadzoru. Opet, po ko zna koji put, inspekcija je našla nepravilnosti, neke, ne zna se koje, koje će biti otklonjene, kao i uvek, pa onda ponovo isto, u krug.


Ovo je očekivano, nažalost. Kao što u pismu piše, nadležni inspektor, Danijela Šaponjić, ne smatra da prihvatilište treba zatvoriti i sa tim se ne slaže , nastavljajući konstantno svojim nečinjenjem, učestvovanje u prikrivanju nezakonitosti , u trošenju javnog novca, ugrožavanju javnog zdravlja i dobrobiti životinja.


I ne samo to što sadržinom svog dopisa ne odgovara na Zahtev, u kome nismo tražili kontrolu, već zatvaranje, inspektor Udruženjima , građanima i organizacijama koje su podržale Zahtev za zatvaranje šalje dopise u kojima se žali na pritisak javnosti i sve podnosioce zahteva odbija uz isto obrazloženje, ma kako ono neprimereno bilo.


Tako se ponašaju samo oni koji nemaju valjano opravdanje za svoje nepostupanje i za svoju , sada već jasnu i očiglednu, podršku kriminalu . Kriminal će svakako biti predmet istrage nadležnih organa, a Koalicija za Život nastavlja da traži zatvaranje logora za pse u Novom Selu .
Nema odustajanja, oni nemaju nikog osim nas ! Dovoljno su patili, isuviše pate , svakog trenutka , svakog dana, u rukama neljudi koji za njihovo mučenje dobijaju ogroman novac. #NEMA ODUSTANJA#

By dobrica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *