ŽIVOTINJE SU OSEĆAJNA BIĆA

Životinje su osećajna bića i mi to moramo da priznamo, bez obzira što ta istinita konstatacija veoma ugrožava naše jeftino ljudsko profitiranje na njima.

Najtužnije u celoj farsi oko toga jeste, da su one u Zakonu o Dobrobiti Životinja Srbije baš i priznate za osećajna bića. Ali u praksi je sve drugačije. Ubijaju se bezdušno na svakom koraku. I sve se radi da se Zakon unazadi.

Svet se bori protiv zakonski regulisanog licemerja, njihovo profitiranje je odavno svelo životinje na nivo predmeta, pa se životinje proglašavaju teškom mukom i velikom borbom za OSEĆAJNE. Ali svet ide napred, a naši mudraci kaskaju i unazadju i ono što je napredno, ispred svih.

FRANCUSKA, KVIBEK, NOVI ZELAND, A EVO SADA I LUXEMBURG PRIZNAJU ŽIVOTINJE ZAKONSKI ZA OSEĆAJNA BIĆA, STO ĆE ONEMOGUĆITI MANIPULISANJE NJIMA KAO PREDMETIMA.

Snaga zajedničke volje, ljubavi, poštovanja i želje da životinje-ta divna plemenita bića- imaju svoj status među ljudima-status bića sa osećanjima!! U Luxembourg-u je na putu da bude donesena upravo ta odluka, da ŽIVOTINJA NIJE STVAR već BIĆE SA OSEĆANJIMA.
Svuda se ta snaga zajedništva za dobrobit životinja ujedinjuje i daje svoje plodove, kakve-takve, kolike-tolike….

Kod nas, na našim prostorima sve je zaraženo,po svoj prilici teško izlečivim virusom sebičnog eksploatatorskog primitivnog hvalospevnog EGA..Mi bi unazad. .

Možda jednoga dana taj mračni začarani lavirint ljudske svesti shvati da je životinjsko carstvo veličanstven izvor iskrene plemenite vernosti, odanosti, osećanja, ljubavi…

nemerljivi ,neprikosnoveni izvor potpune posvećenosti čoveku.
Da li ljudi koji iskreno vole i poštuju životinje mogu da se preispitaju i da konačno pretoče tu svoju ljubav i poštovanje u PRODUKTIVNU AKCIJU i izbore se za status,prava,zaštitu,poštovanje ovih voljenih bića-životinja?!?
DA LI JE TO MISAONA IMENICA NA NAŠIM PROSTORIMA?!? Samo ujedinjeni možemo. 

 

POST LINK GIVE US A VOICE LETZEBUERG

12814383_1704511369807799_1505323113535949470_n

By dobrica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *