Zloupotreba životinja u rijaliti show programu zvanom „Zadruga“TV PINK Srbija

 

Bespotrebno je reći da ovakvi programi vredjaju svakog  normalnog gradjanina zemlje Srbije, svakog ko se zgraža i gadi nad promocijom varvarizma, primitivizma, tuče, pljuvanja, agresije, skidanja gaća pred kamerama , drpanja i psovanja.

Medjutim, ima i takvih kojima se dopadaju . Nadamo se da su u manjini.

Na stranu što se ovakvi programi prave da bi podilazili najnižem nivou takozvanog stanovništva, kako bi se ubirao profit i pravile reklame ništavila. Neka gleda ko hoće, neka plaća ko hoće.

Kao nekada , u doba propadanja Rimskog carstva, agonije bahatosti i bezumlja, u Arenama gde se ubijalo i klicalo krvi, smrti i sramoti, žive sada  rijaliti, posle 18 vekova.

Uvek to ide po sistemu Hleba i igara, gladnome narodu. Pa ko se uhvati.

Žalosno. Ali demokratija. Nek režira ko hoće. Nek gleda ko hoće. Mada, i nije sasvim demokratski, jer da jeste, TV na kojoj se ovo producira bi bila plaćena televizija, a ne nametnut kanal, koji svi moraju da plaćaju.

Ono što nas, kao udruženje za zaštitu životinja zanima jeste, iskorišćavanje životinja u svrhe profita.

rijaliti-Zadruga-petface2

Zar nije dovoljno dvonožnih „majmuna“ u ovom programu? Zar je potrebno mučiti i jadno , nedužno stvorenje , bebu majmunčeta, kako bi doprinelo većoj gledanosti ? Majmunče obučeno u šarene pantalonice, sa lancem oko vrata?????

Da li je ovo uvod u bordele gde će zoofiličari da se istresaju na nevinim životinjama? Ne bi nas čudilo.

Gramzivi su na sve spremni.

rijaliti1

Sve ono što se zabranjuje širom Evrope, kao trulež dospeva u Srbiju , da napravi od nje septičku jamu ološa.

Učesnici ovakvih otužnih rijalitija, imaju pravo izbora. Pripadaju ljudskoj vrsti, a njihova čast i obraz je njihov problem. Novac sve plaća. On je mnogima jedini bog koga znaju.

Ali, još uvek postoji Zakon o Dobrobiti životinja, koji kaže da se životinje ne smeju izlagati mučenju, povredama, stresu i da je to KAŽNJIVO po članu 269 Kirivčnog Zakonika.

Postavlja se i pitanje ODAKLE JE NABAVLJENA BEBA MAJMUNČETA, SA KOJIM DOZVOLAMA I KADA? GDE SU PAPIRI?  RADI SE O EGZOTIČNIM ŽIVOTINJAMA.

Nije ovo samo gladijatorska arena . Ima i zakona, istina, koji ne važi za sve.

Dakle, iskorišćavanje životinja u svrhu sticanja profita u ludnici od ovog rijalitija je krajnje neprihavtljivo. Ovde im nije mesto.

Oštro se protivimo ovakvom nepoštovanju zakona , kao i brojne organizacije za zaštitu životinja.

LInk Koalicija za Život 

Link Udruženje MIA

Link udruženja Link Plus

Link Petface 

Slobodno stavite lanac i metalnu ogrlicu nekom od debelo plaćenih dvonožnih učesnika, obradovaće se. Pa ga strpajte u kavez.

A nevina stvorenja, ovako bedno korišćena , neka žive u svom okruženju,daleko  od ludnice u koju su strpana. ZAHTEVAMO MOMENTALNO OSLOBADJANJE NEDUŽNE BEBE IZ OVOG OKRUŽENJA TRULEŽI. Koja je razlika izmedju ovog majmuna i onog u šarenim pantalonicama u programu „Zadruge“?   Sramite se.

captured

 

By dobrica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *